REUTERS/Phil Noble
PRED NOVIM IZAZOVOM

SN DOZNAJU: LIVERPOOL PRIHVATIO PONUDU ZA DEJANA LOVRENA! Hrvatski reprezentativac napušta Englesku i seli u redove drugog velikana

LIVERPOOL Riješena je sudbina hrvatskog reprezentativnog stopera, odlazi u Serie A
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 17:07

Liverpool je u utorak prihvatio ponudu Rome te će hrvatski reprezentativac Dejan Lovren preseliti u Serie A! Ta je vijest jučer stigla iz pouzdanih izvora. Posao bi definitivno trebao biti dovršen za nekoliko dana. Lovren je već duže bio na meti rimskog kluba, ali su se trebali dogovoriti svi detalji vezani uz transfer. Romin sportski direktor Gianluca Petrachi krenuo je ovih dana u posljednju potjeru za Lovrenom jer je Vučici bilo prijeko potrebno klasno pojačanje u obrani.

Romini problemi

U prvom kolu talijanskog prvenstva Roma je odigrala na Olimpicu 3:3 s Genoom, a na toj se utakmici vidjelo da je trener Paulo Fonseca imao strahovitih problema u zadnjoj liniji. Srebrni hrvatski reprezentativac trebao bi riješiti sve probleme rimskog kluba. Osim toga, Dejan Lovren ne donosi samo kvalitetu već i liderske osobine, od njega se očekuje da vrlo brzo postane vođa momčadi.

Lovren u Romu odlazi na posudbu, ali uz obvezu otkupa ugovora od Liverpoola. Ugovor bi već bio potpisan, no još se razgovara baš o tome. Naime, želi se dogovoriti broj utakmica koje Lovren mora odigrati za Romu da bi se aktivirala opcija obveznog otkupa ugovora hrvatskog reprezentativca. Inače, Lovrenov ugovor s Redsima ima rok valjanosti do ljeta 2021. godine. Po našim saznanjima, dogovor oko broja utakmica, koji je još jedini ostao kao nedovršen posao, trebao bi biti riješen u sljedeća tri-četiri dana. Roma će biti šesti klub u karijeri sjajnog hrvatskog reprezentativca, jednog od najvećih junaka hrvatskog srebra iz Rusije. Dejan je igrao u Dinamu, Interu, Lyonu, Southamptonu i Liverpoolu. S Redsima se okitio naslovom prvaka Europe prošle sezone kad je momčad Jürgena Kloppa u finalu pobijedila Tottenham. Sezonu prije Lovren je bio također u finalu, ali je tada bolji bio Real. Također, Lovren je ovog ljeta osvojio i Superkup, Redsi su bili bolji od Chelseaja. Ima i jedan francuski kup s Lyonom te dva osvojena prvenstva s Dinamom.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Dejan Lovren of Liverpool acknowledges the fans after the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Inače, kad je riječ o njegovu dolasku u Serie A, zainteresiran je bio i Milan, ali od tog posla nije bilo ništa. Cifra koju bi Roma trebala isplatiti Liverpoolu i plaća koju će Lovren dobivati ostaju nepoznanica. Talijanski su mediji špekulirali da je Liverpool tražio 20 milijuna eura, a da je Roma nudila 13... Izvori kažu da su se klubovi vjerojatno našli negdje na sredini.

Bilo je dosta jasno da će Lovren napustiti Liverpool jer ga ove sezone trener Jürgen Klopp nije vidio u momčadi. Kad ne igra, hrvatski reprezentativac nije sretan, zna da može još mnogo toga pružiti i za klub i za reprezentaciju, tek mu je 30 godina. Kad igra u kontinuitetu, Dejan je jedan od najboljih svjetskih stopera. To je bilo najviše izraženo pretprošle sezone, kad je bio jedan od glavnih igrača Redsa koji su uhvatili finale Lige prvaka, a u Rusiji je na SP-u briljirao.

Iako je dugo bio standardan u momčadi Liverpoola, Lovrena su mjesta u prvoj momčadi koštale ozljede koje su ga mučile tijekom cijele prošle sezone. Stanoviti pad forme kada se vratio u momčad bila je logična posljedica, a s vremenom su se Kloppu nametnuli neki drugi igrači poput Van Dijka, Gomeza ili Matipa.

Odlazak Dejana Lovrena u Romu lijepa je vijest i za izbornika Dalića, koji će sada imati sretnog stopera koji će igrati u kontinuitetu.

Linker
17. travanj 2024 17:22