Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OSVOJIO SRCA NAVIJAČA

SN OTKRIVAJU: OSIJEKOV TRENER ODBIO JE UNOSNI TRANSFER I 'MALO BOGATSTVO', PA OBJASNIO ZAŠTO 'I sad imam ugovor koji sam samo trebao potpisati, ali..'

OSIJEK Trener Bijelo-plavih zahvalio na unosnoj ponudi i posvećen je srazu s Cibalijom i završnici sezone
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. svibanj 2018. 22:30

Nedavno nam je Ivan Meštrović, predsjednik Osijeka, gotovo prišapnuo:

- Želja nam je zadržati trenera Zorana Zekića što duže u našem klubu, ali nisam siguran da ćemo moći. Znam da ima neke ponude iz Emirata, puno su izdašnije... - kazao je između ostalog Meštrović.

A da se nešto doista iza brda valja saznali smo jučer. Prije toga od samog Zekića ni slova nismo čuli.

- Nekorektno bi sada bilo i neprofesionalno s moje strane da obznanim ime kluba. Mogu vam samo reći, imao sam otvorena vrata u njemu i za Zekića spreman ugovor po kojem bi zarađivao 500.000 dolara godišnje. Da, ja sam sve pripremio i dogovorio, ali Zekić je odustao u posljednjem trenutku - čuli smo od uglednog nogometnog menadžera Miroslava Bićanića.

Osijek, 090917. 
Stadion Gradski vrt.
Nogomet.
Prva HNL, utakmica izmedju NK Osijek - Hajduk. 
Na fotografiji: Zoran Zekic trener NK Osijeka. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix

Jedan klub iz Saudijske Arabije silno je želio dovesti Zekića u svoju sredinu. Činilo se u jednom trenutku da je posao pred okončanjem, ali onda je sam Zekić odustao.

- Ne želim si praviti reklamu od ovoga. Znam da ste saznali i da imate svoju novinarsku dužnost do kraja popratiti informaciju do koje ste došli. I sad kod sebe imam ugovor koji sam samo trebao potpisati, ali nakon razmišljanja donio sam odluku. Bila je to konkretna ponuda, sada već o njoj tako mogu reći, ali bilo je zanimljivih ponuda i ranije. Bit će ih sigurno još, ali ne znam hoću li ikada više imati prigodu biti trener Osijeka, a s njim još nisam došao do konačnog cilja ni završio posao u njemu. Velika mi je želja jednog dana osvojiti neki trofej i proslaviti taj događaj na ogradi istočne tribine s našom Kohortom - izjavio je trener Zekić.

U međuvremenu, danas ga čeka Cibalia.

- Naš je cilj doći do pobjede. Obveza nam je to prema sebi samima i prema našim navijačima. Reći ću, naglasite to, naši su navijači ono što nas čini boljima od drugih. Oni nam moraju biti prioritet i očekuju na oproštaju od nastupa na domaćem terenu našu pobjedu. Jasno je koja je moja poruka i s kakvim planovima i ambicijama ćemo večeras igrati. Moram pri tome reći, Cibaliji od srca želim ostanak u ligi, ali ne preko nas, ne preko naših leđa.

Opet će biti promjena među bijelo-plavim starterima. Vratit će se u udarnu momčad Goran Milović, moguće i Tomislav Šorša, opcija je puno više nego u prošlim kolima.

- Ima ih više, ali i dalje nismo kompletni. Već mi je dosadno pričati o izostancima igrača. Što god da je, svi moramo biti svjesni da je pred nama zahtjevna utakmica i protivnik kojeg ove sezone nismo pobijedili. Osim toga imaju i trenera koji je ustvari naš, Davora Rupnika, Osječanin je i u dušu nas pozna. I njemu i Cibaliji želim uspjeh, ostanak u ligi, ali ne danas s rezultatom današnjeg slavonskog derbija - zaključio je Zekić.

Linker
29. travanj 2024 23:33