Jakov Prkic / CROPIX
POTRESI NA POLJUDU

Špaci se sprema otkaz na klupi Hajduka: Lalić i Vučević vode Bijele do kraja sezone

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. travanj 2015. 23:45

Goran Vučević bi vjerovatno trebao od sutra preuzeti vođenje prve momčadi Hajduka, spominje se već i njegov pomoćnik, to bi bio Vik Lalić, što bi značilo da se mijenja kompletan stručni stožer prve momčadi Hajduka kao šok-terapija nakon poraza u Puli koji zaokružuje crnu seriju "bijelih" ovog proljeća.

Treći prvenstveni gubitak zaredom, na ljestvici 2015. godine Hajduk je pečatirao uvjerljivo posljednje mjesto.

Hajduku je nužan izlaz u Europu na ljeto i nakon što su u Puli još jednom popucali šavovi igre i nerava, Hajduk je na korak da objavi primjenu šok-terapije i da zahvali na trudu svome iskusniku Stanku Poklepoviću, šjor Špaci koji osim dobrih trenutaka protiv Osijeka (1:0) i Dinama (1:1) u svemu ostalome nimalo nije uspio pokrenuti "bijeli stroj".

Danas su u Hajduku pustili da Poklepović odradi prijateljsku obvezu u Rovinju, Marin Brbić je prije toga pohitao kući, učinili su da nedjelja bude naoko mirna. Ali je sportski direktor Goran Vučević istodobno dobio nalog da se hitno vrati sa studijskog putovanja u Portugalu, da pusti Benfiku i Porto i potragu za tko zna kojim igračima, jer kod kuće treba - gasiti požar!

Vučević (je) izbjegava(o) da se spusti na kormilo prve momčadi, nastoji da mu se to ne dogoditi, ali traje nagovaranje i popodne nam se s europskih aerodromskih destinacija u povratku samo kratko javio:

- Vraćam se hitno, ali to je sve što vam mogu reći – odgovorio je.

Određene izjave što sugeriraju promjenu ponudio nam je u ime Nadzornog odbora Nikola Bilan Koceić, a Poklepović je iz Rovinja samo potvrdio "neka urade što su naumili".

Loptica je prebačena Vučeviću, on mora preuzeti odgovornost i stegnuti uzde momčadi koja je potonula u neuspjeh i nervozu, daleko bi nas odvela analiza koliko su dobili žutih kartona zbog gestikulacije i prigovora.

Kola prve momčadi su na nizbrdici i klub očekuje da sportski direktor naglo uskoči i prikoči. Stoga se i vraća ekspres-preporučeno iz Portugala premda je otišao tek u petak, a u nedjeljnu večer trebao je već sletjeti u Split.

Dakle, ponedjeljak u Poljudu Brbić, Vučević i Poklepović, ponedjeljak radni dan. Štafeta.

Unutarnje rezerve kako reče Nikola Bilan Koceić, podrazumijevaju osim Gorana Vučevića još i Harija Vukasa i Marija Osibova, ali Vučević se ne može izvući pod pritiskom "nadzornika" da tone bude on i da teret izlaska u Europu prepusti opet Vukasu ili da mobilizira prije vremena Osibova iz B momčadi. Takva su očekivanja.

Kad se već Vučević vraća i popušta, premda se zarekao da s ovim mandatom sportskog direktora znači da više neće za trenersko kormilo, mora i on uraditi jedan – korak unazad. Takva je Hajdukova sezona. Koraci natraške, kao rak...

Tko bi rekao da će hokus-pokus s Poklepovićem umjesto mješavine ljekovitog eliksira dovesti do potpune eksplozije u laboratoriju!? Problem je u – kemikalijama, ali šef ordinacije treba biti promijenjen.

Kad Vučević preuzme, najbolje za ulogu desne mu ruke kotira Vik Lalić. Zadatak je havariran brod dotegliti do europske luke, korito je napuklo, voda propušta, a posada je nervozna i nije na broju.

Sutra bi se po svemu legendarni Špaco trebao suočiti s odlukom kluba da u četvrtom mandatu u Hajduku nije izdržao niti dva mjeseca.

Linker
13. svibanj 2024 03:07