PRVA HNL

Špaco nije uspio: Hajduk s 8 bodova u 8 utakmica najlošija momčad proljetnog dijela

Svjedoci smo da ni "terapija Špaco" ne daje prave rezultate. Od početnog zanosa kao da je i iskusni strateg zašao u šumu upitnika iz koje se ne zna izvući
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. travanj 2015. 11:53

Drama je s Hajdukovim proljećem, nije to učinak kakav se moglo ni blizu predvidjeti, posebno ne pod palicom Stanka Poklepovića, pet bodova od 18 mogućih, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna pobjeda, dva remija, tri poraza uz Poklepovića za kormilom! I sad je kup ostao kao posljednja šansa za pravi popravak, da se uđe u finale, to bi spasilo sezonu za ukupni dojam, a i trofej bi se približio...

Poraz od Splita razgolitio je svu oskudnost Hajdukova kadra, prije svega kad je ostao bez pravih napadača, a i vratar je bio ozlijeđen. To je bio preveliki uteg. Bez brzine prema naprijed, bez agresivnosti u veznom redu.

Očekuje se da će kvartet izostalih igrača biti spreman za sutrašnji kup-ogled kontra Splita, a to su reprezentativni vratar Lovre Kalinić, vezni Nikola Vlašić koji nije igrao na Veliku subotu jer mu se ukočio vrat jutro prije same utakmice, te tandem napadača Anton Maglica i Sandro Gotal koji su se zaliječili, ali se nije htjelo riskirati s njihovim ulaskom u žrvanj prije važne srijede.

Dogodilo se da je Hajduk izgubio od Splita i sad pogledajte kako to stoji na ljestvici: Europa je pod upitnikom, klimava četvrta pozicija mada još uvijek Hajduk solidno stoji što se tiče euripski vrijednog četvrtog mjesta (ako Split ne osvoji kup). No, propustio je šansu da "Europu" učvrsti.

Dapače, posljednje igre i trend rezultata ne daju za pravo "bijelima" da budu bezrezervno optimisti, to je ono najgore.

U tom svjetlu postaje prevažno pitanje negativna tri (3) boda na ljestvici. Dolazak delegacije HNS-a na čašicu razgovora i pomirenja otvara poziciju da je najbitnije od svega posušiti (ako ikako može!) ta tri boda minusa na ljestvici; onda bi se Hajduk plasirao lakše na europsku scenu.

No, svjedoci smo da ni "terapija Špaco" ne daje prave rezultate. Od početnog zanosa kao da je i iskusni strateg zašao u šumu upitnika, pa je poslije poraza od Splita kazao:

- Idem kući, buljit ću u zid i pitati se što se ovo dogodilo. Znam da sam i ja kriv, zato jer sam morao odabrati drugačiju taktiku, staviti Nižića i zatvoriti se kod vodstva 1:0. Bilo bi sve drukčije, sve sam to znao, ali nisam povukao pravi potez... - Poklepović voli i sebe okriviti.

Od zanosa spiralne impostacije, do – impotencije. Hajduk je zaronio u nervozu i nemoć, zbog toga i reakcije Milevskog i Sušića.

Pobjeda u Osijeku (1:0, jedina u prvenstvu pod vodstvom Špace u šest utakmica) vratila se kao bumerang protiv Dinama primljenim pogotkom u 94. minuti što je odnio dva boda; pa porazom od Zagreba kad Sušić nije iskoristio kazneni udarac i sad porazom od Splita što su "crveni" 0:1 preokrenuli u svojih 2:1, a Poklepović nije imao srca da otvoreno nadmetanje pretvori u "beton" pred vlastitim golom.

Linker
18. svibanj 2024 19:49