REUTERS/Tatyana Makeyeva
MALO TKO JE VJEROVAO

ŠPANJOLCE SU IZBACILI, A HRVATIMA PRIJETE PROPALI ELEKTRIČAR, BUBNJAR I POTENCIJALNI ALKOHOLIČAR!? Ruski mediji bizarno predstavili svoje junake

RUSKI MEDIJI Komsomoljskaja Pravda na neuobičajen način prezentirala svoje nogometne junake na Svjetskom prvenstvu
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. srpanj 2018. 14:16

Ruske medije zahvatila je groznica nakon eliminacije Španjolske. Reprezentacija u koju je malotko vjerovao i koja je uoči Mundijala bila najslabije plasirana na FIFA-inoj ljestvici došla je među osam najboljih a nacija se digla na noge.

Komsomoljskaja Pravda u jučerašnjem izdanju donosi priču o tome kako su La Roju izbacili propali električar (Jurij Žirkov) i igrač koji je bio na pragu da postane alkoholičar (Brazilac Mario Fernandes). Slave se svi junaci, posebno vratar Igor Akinfejev, a poznati ruski pijanist Denis Matusev za ovu je priliku reprezentaciju posložio u orkestar. Prema njegovoj viziji Dzjuba, Čerišev i Golovin su prve violine, obrana svira francuski rog, dok je Akinfejev - bubnjar!

- Bubnjar se uvijek nalazi iza cijelog orkestra, baš kao što su vratari na travnjaku iza cijele momčadi - poručio je Matusev.

_

Moskovski Komsomolec u jučerašnjem je izdanju predstavio Hrvatsku kao ruskog suparnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Već u prvim rečenicama nisu propustili spomenuti da su Vatreni pobjedom protiv Engleske omogućili Rusiji nastup na Euru u Austriji i Švicarskoj, ali i da je Hrvatska jedan od pritajenih favorita za osvajanje SP-a.

Luku Modrića tako se opisuje glavnom zvijezdom i mozgom momčadi, najtalentiranijim hrvatskim nogometašem 21. stoljeća.

Žirkov i Isco
REUTERS/Maxim Shemetov
Žirkov i Isco

Za Ivana Rakitića se navodi da je osminu finala ovog SP-a mogao igrati i protiv Švedske (u dresu Švicarske), a ne protiv Danske, te da je uz Modrića jedan od lidera momčadi. Igrač kojeg Rusi posebno cijene je i Vedran Ćorluka pa tako i vjeruju da bi mogao biti Dalićevo oružje za ruske napadače koje vrlo dobro poznaje iz tamošnjeg prvenstva. Među igračima iz reprezentacije Hrvatske koje treba imati pod povećalom Rusi su istaknuli još Danijela Subašića i Ivana Perišića.

Linker
03. svibanj 2024 05:37