Instagram
MIHO DOBRAŠIN IZ MADRIDA

ŠPANJOLCI OSTALI U ŠOKU NA SLIKU RAKITIĆEVE RUKE - 'IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE!' Pogledajte s kakvom će šakom Raketa igrati veliko finale!

ŠPANJOLSKA Barcelona i Sevilla danas će se boriti za trofej Kupa kralja, a Ivan Rakitić neće imati milosti protiv svog bivšeg kluba
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 21. travanj 2018. 19:29

Barcelona i Sevilla večeras na madridskom stadionu Wanda Metropolitano igraju finale Španjolskog kupa, što će im biti drugi međusobni okršaj za taj pehar u posljednje tri godine. Katalonci, koji su ovaj trofej osvojili 29 puta u 40 finala, favoriti su te bi im novi naslov bio utjeha nakon šokantnog ispadanja od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka.

- Ta bodlja iz Lige prvaka će nam, u svakom slučaju, ostati u tijelu, no završimo li sezonu s dva osvojena trofeja bit će to veliki uspjeh - rekao je Ivan Rakitić uoči ovog dvoboja.

Hrvatski vezni igrač vraća se na teren nakon operacije palca lijeve ruke, zbog koje je propustio posljednja dva prvenstvena susreta. Mundo Deportivo objavio je uoči utakmice i sliku njegove zašivene ruke, a scenu su nazvali zastrašujućom i šokantnom. Međutim, Raketa će večeras biti itekako spreman...

- Odmor mi je dobro došao. Ja uvijek želim igrati, no morao sam ići u bolnicu gdje su liječnici napravili operativni zahvat. Volio bih da sam mogao igrati i ove dvije prethodne prvenstvene utakmice, jer ne želim niti običan trening propustiti. Navijač sam Seville i da ne igram ovo finale bio bih za njih. No, Barcelona je na prvom mjest i da treba slomiti još jedan prst kako bismo osvojili ovaj trofej bio bih na to spreman'', naglasio je uoči svog 50. nastupa za Barcelonu ove sezone.

- Bio sam nervozan kada sam doma na televiziji gledao te utakmice - dodao je.

Da nisam ovdje...

I bez njega su suigrači došli na prag osvajanja prvenstva nakon što su kod Celte odigrali 2:2, dok je prvi pratitelj Atletico Madrid kiksao 0:3 kod Real Sociedada. Barcelona mu bježi 12 bodova samo pet kola prije kraja.

- No, sada moramo razmišljati samo o ovom finalu, jer je svaka utakmica drukčija, potrebno je zaboraviti sve što se događalo ranije u prvenstvu te dati sve od sebe. Pobijedimo li, nastavit ćemo stvarati povijest - istaknuo je 30-godišnji Rakitić.

Od kada je 2014. došao u Barcelonu svake sezone je s njom osvojio Kup. Godine 2016. do pehara je došao upravo protiv Seville, svog bivšeg kluba u kojem je proveo tri i pol godine. Tada je na madridskom Vicente Calderonu bilo 2:0.

- Ne trebam ponavljati da se osjećam seviljistom i stanovnikom Seville, da nisam u Barceloni volio bih da oni osvoje trofej, to svi znaju. No, već sam im rekao da će morati malo pričekati. Od kada sam u Barceloni svaki put sam osvojio Kup - napomenuo je igrač s brojem 4 na leđima, čija je supruga Raquel iz Seville i gdje je jednu sezonu nosio kapetansku vrpcu.

- Igramo protiv jedne od najboljih momčadi u ligi, pa neće biti lako - dodao je.

Ogromna želja

Sevilla, koja je 2010. zadnji put osvojila Kup, ove sezone je stigla do četvrtfinala Lige prvaka, gdje ju je izbacio Bayern, dok se u prvenstvu nalazi na sedmom mjestu.

- Ulazak u ovo finale nitko im nije poklonio. No, naša želja je ogromna, jedva čekamo da počne utakmica - rekao je Rakitić. Sevilla je ovo natjecanje osvojila pet puta.

Barcelona je, pak, u zadnjih deset godina igrala u finalu osam puta. Pod novim trenerom Ernestom Valverdeom, pristiglim iz Athletic Bilbaa prošlo ljeto, nastavila je dominirati u ovom natjecanju.

- Valverde mi se čini kao ranije, šali se te je motiviran. Nakon ispadanja od Rome bio je tužan, kao uostalom i svi članovi Barcelone. Čak je i moja mala kćerka, koja ništa ne razumije, bila nesretna. Potrebno je iz toga nešto naučiti i krenuti naprijed - napomenuo je dokapetan hrvatske reprezentacije.

Trener ga od početka sezone drži u udarnoj postavi, a sam Rakitić ustručava se reći je li mu ovo najbolja sezona od kada je navukao prugasti plavo-crveni dres.

- Ne znam, vi to procijenite - rekao je okupljenim novinarima.

- Napunio sam nedavno 30 godina i osjećam se bolje nego ikada. To sam rekao i supruzi. U Barceloni osjećam povjerenje trenera i suigrača te želim i dalje napredovati - zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 07:37