REUTERS/Susana Vera
PIŠE MARCA

ŠPANJOLCI OTKRILI GLAVNI UZROK ALARMA U MADRIDU!? Realov kapetan jasno je predsjedniku dao do znanja što ga najviše smeta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2019. 16:03

Vijest koju su u petak lansirali španjolski mediji o potencijalnom odlasku Sergija Ramosa (33) iz Real Madrida glasno je odjeknula u nogometnom svijetu.

Kapetan Kraljevskog kluba razmatra o odlasku na ljeto nakon što je na Santiago Bernabeuu proveo dugih 14 godina, javili su i AS i Marca.

"Sve se događa zbog Florentina Pereza. On je glavni krivac za kapetanove sumnje oko vlastite budućnosti u klubu. Sve je pokrenula njihova žestoka svađa u svlačionici tijekom ispadanja iz Lige prvaka", napisao je As.

Dan nakon takve objave naveliko se nagađa koji su konkretni razlozi Ramosovog nezadovoljstva. Marca ima zanimljivu tezu. Njihov novinar Juan Ignacio Gallardo tvrdi da bi razlog kapetanovog nezadovoljstva mogao ležati u plaći i da ima jedna stvar preko koje ne može prijeći.

REUTERS/Sergio Perez
REUTERS

"Bez poznavanja detalja čovjek može samo nagađati, ali bez pretjeranog rizika od pogreške možemo reći da je kapetan predsjedniku otkrio svoje nezadovoljstvo razlikom u plaći u odnosu na zvijezde koje bi trebale, odnosno mogle pojačati Real ovog ljeta. Sergio Ramos u Realu zarađuje 12 milijuna eura godišnje i ne bi bio zadovoljan kada bi Neymar, Paul Pogba, Kylian Mbappe ili Eden Hazard imali dvostruko ili trostruko veća primanja od njegovih", tvrdi Gallardo, pa nastavlja:

"Gareth Bale zapravo zarađuje 17 milijuna eura, a ne 12, ali Real to drugačije prikazuje kako ne bi dodatno uznemirio kapetana. Zar itko misli da bi Neymar, koji zarađuje oko 37 milijuna eura neto, bio voljan doći u Real za 12 milijuna eura godišnje? Ili da bi Pogba prihvatio manju plaću? Ramos je prvi koji smatra da to ne bi bio slučaj".

U svakom slučaju o potencijalnom odlasku Ramosa pričat će se još puno, a udvarači stoje u redu. Manchester United, Liverpool, PSG i Juventus svi bi željeli sjajnog stopera koji iza sebe ima 606 nastupa za Real otkako je u klub stigao iz Seville u ljeto 2005. godine.

Linker
02. svibanj 2024 17:11