REUTERS/Miguel Vidal
NAKLON DO PODA

ŠPANJOLSKA SE JOŠ UVIJEK DIVI HRVATSKOM JUNAKU 'Ovime je zauvijek ušao u srca navijača Atletica, njegova reakcija je bila za 10!'

REAKCIJE Španjolska sretna da je s Torresom sve u redu komplimentira hrvatskom reprezentativcu na prisebnosti
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 04. ožujak 2017. 14:07

Brza reakcija hrvatskog braniča Šime Vrsaljka, koji je zajedno s Atleticovim kapetanom Gabijem Fernandezom, pomogao onesviještenom napadaču Fernandu Torresu, s oduševljenjem je pozdravljena u Madridu.

Za ocjenu 10

- Vrsaljkova reakcija je bila za 10. Znao je što treba učiniti i odmah ispravno pružio prvu pomoć - kaže Patricia Cazon, novinarka dnevnika AS koja izvještava o Atletico Madridu.


Torres in hospital after being left unconscious... by bobilec

- Ovime je zauvijek ušao u srca navijača Atletica - napominje Asova novinarka.

Veliki idol publike crveno-bijelih, 32-godišnji Torres, u četvrtak navečer je opasno pao uslijed zračnog dvoboja s igračem Deportiva. Pet minuta prije kraja utakmice u La Coruni, Torres je na rubu svog kaznenog prostora htio glavom izbiti loptu prema naprijed na koju je naskočio i vezni igrač Deportiva Alex Bergantinos. Napadač madridske momčadi je pao, udario glavom o tlo, te ostao nepomično ležati.

- Vrsaljko i Gabi su doista brzo reagirali - ističe Juan Jose Anaut, glasnogovornik Atletica.

Alarmantni udarci

Dvojica nogometaša su Torresu maknula jezik kako se ne bi ugušio dok su klupski liječnici trčali prema onesviještenom nogometašu.

- Naši nogometaši svake godine prođu kratki tečaj o pružanju prve pomoći - kaže Anaut, dodajući da je i Vrsaljko nakon svog dolaska u Madrid vjerojatno prošao tu obuku.

Carlos Larino, liječnik Deportiva koji je prvi pregledao Torresa nakon što je ovaj izgubio svijest, kaže kako su Vrsaljko i Gabi “napravili što su trebali napraviti”.

- Gabi je prilikom vađenja Torresovog jezika ugrižen. Brzo su mu priskočili u pomoć. Perfektno su to obavili - izjavio je Larino. Sam pad i gubitak svijesti uplašio je trenera Diega Simeonea i suigrače, pa je Jimenez okrenuo pogled na travnjaku, navukao dres preko lica, pa glasno zvao pomoć.

- Ovakvi udarci su alarmantni za one koji nisu navikli na njih. Mi nemamo vremena biti šokirani. Torres je disao na terenu, nekoliko je minuta bio bez svijesti - dodaje Larino.

Linker
02. svibanj 2024 22:03