Ante Cizmic / CROPIX
OŠTRE KRITIKE

ŠPANJOLSKI NOVINAR 'PROZVAO' ZLATKA DALIĆA ZBOG - LUKE MODRIĆA Uoči utakmice odluke protiv Slovačke lansirao otrovnu strelicu prema izborniku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2019. 10:02

Ulaznice za posljednji kvalifikacijski susret Vatrenih u ciklusu EURO 2020 već su rasprodane. Slovačku će na Rujevici dočekati više od osam tisuća gledatelja, a sad se sve polako okreće terenu, taktici i pripremi tog sraza koji bi aktualnim svjetskim doprvacima mogao donijeti nastup na kontinentalnoj smotri sljedećeg ljeta.

Nismo sigurni bi li se u Hrvatskoj našao netko tko bi rekao da Luka Modrić ne mora igrati za reprezentaciju u ključnoj utakmici ovih kvalifikacija, bez obzira što je Vatrenima za siguran plasman na Europsko prvenstvo dovoljan i samo jedan bod iz tog susreta. Jasno je da Zlatko Dalić i ovoga puta zove i bira samo najbolje i najspremnije, a kapetan je uvijek tu.

Ipak, novinar španjolskog portala El Espanol, dotični Jorge Pacheco misli da Modrić ne mora igrati protiv Slovačke. Dapače, u svom je tekstu kojeg je objavio u utorak navečer, a tiče se aktualnog trenutka madridskog Reala, prst usmjerio na izbornika Dalića kojem, kako je izjavio, ne trebaju najjače snage za predstojeći ogled u Rijeci.

- Pozvao ga je za Slovačku, a jasno je da se zadnjih nekoliko puta iz reprezentacije vraćao ozlijeđen. Prvo u rujnu, kada je igrao u Slovačkoj i Azerbajdžanu. Nakon toga je propustio čak četiri utakmice Reala. Isto tako, u listopadu kada se ozlijedio i Bale, Modrić propušta nove dvije utakmice, a ne bi bio spreman ni za El Clasico da se igrao ovoga vikenda. - govori Pacheco.

Pacheco ističe da se Modrić lakše ozlijedio na prethodnoj utakmici Hrvatske, te da je za Vatrene odigrao kudikamo više minuta no za Real baš zbog toga što bi se često umoran i načet lakšim povredama vraćao u klub, u rujnu i listopadu.

Linker
26. travanj 2024 13:34