Getty Images
U POTRAZI ZA POJAČANJIMA

ŠPANJOLSKI PRVOLIGAŠ KVARI PLANOVE HAJDUKU Srebrni Vatreni želi samo na Poljud, a Bijeli kontaktirali i bivšeg najboljeg igrača Prve HNL

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 18:11

Zakomplicirala se situacija oko hrvatskog reprezentativca koji je pod ugovorom s talijanskim prvoligašem, ali će ovu sezonu najvjerojatnije provesti na posudbi. Filipu Bradariću je prioritet sigurna pozicija prvotimca u klubu ne bi li što boljim igrama zadržao mjesto u nacionalnoj vrsti i izborio se da bude među 23 nogometaša koje će Zlatko Dalić voditi sljedeće godine na Europsko prvenstvo.

Kvare planove

Odabrao je Hajduk, njegov je plan vratiti se na Poljud, gdje je kao igrač ponikao, pomoći Bijelima da naprave što bolji rezultat, a on učini novi uzlet u karijeri. Međutim, pregovori Splićana i Cagliarija nisu dovršeni. Hajdukov je prijedlog da Talijani plaćaju dio Bradarićeva jednogodišnjeg ugovora, ako bi došao k njima na posudbu, a oni ostatak. Možda bi Cagliari na to već pristao da se nije javio Getafe, klub koji je proteklu sezonu završio pri vrhu španjolske La Lige i izborio mjesto u Europskoj ligi. Getafe je Cagliariju dao jako dobru ponudu za Bradarića: za jednogodišnju posudbu spremni su im platiti odštetu i preuzeti njegov kompletan ugovor.

Matija Djanjesic / Hanza Media
Franko Andrijašević

​Bradarić tom opcijom nije oduševljen, pogotovo jer se radi o ekipi koja igra dosta defenzivan, tvrd i agresivan nogomet, nešto nalik Atletico Madridu, bitno različit od španjolskog stila. Taj stil Bradarić ne preferira. O Getafeu se raspitao i kod Ivana Rakitića i ostao pri stavu da mu je bolja varijanta povratak u Hajduk. U međuvremenu je ponovno interes pokazao i PAOK, koji ga je već htio tijekom srpnja.

Prijelazni je rok pri kraju i ovih će se dana razriješiti pitanje na kojoj će adresi nastaviti karijeru, hoće li Cagliari ipak popustiti i dati mu mogućnost da zaigra za Bijele ili će prevagnuti njihova poslovna logika, financijski znatno bolja ponuda Getafea. U konačnici, Bradarić će imati zadnju riječ. Ako ga ne puse u Hajduk, može potpisati za Getafe, a njegovo je pravo i da ostane u Cagliariju, bez obzira na to koliko je ondje jaka konkurencija i koliko bi mu bilo teško izboriti se za minutažu. U svakom slučaju, Getafe kvari planove Hajduku i isključivo Bradarićevo inzistiranje da ponovno odjene bijeli dres i dalje mu daje nadu da bi mogao zaključiti taj posao.

Inače, sinoć se pojavila informacija da Hajduk želi dovesti i Franka Andrijaševića, koji je u drugoj momčadi belgijskog Genta, ali pitanje je koliko je to moguće izvesti.

Linker
18. svibanj 2024 13:35