REUTERS/Alessandro Bianchi / REUTERS
VELIKO ČETVRTFINALE

SPEKTAKL U TORINU! MOŽE LI SE JUVE OSVETITI 'KRALJEVIMA' ZA PORAZ U FINALU? Allegri jasan: 'Ne smije nam se ponoviti drugo poluvrijeme iz Cardiffa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 11:52

Prema kazivanju torinskih novinara, Allegri ima nekoliko dubioza glede momčadi koju će suprotstaviti Realu u četvrtfinalu Lige prvaka. Kako nema kartoniranih Pjanića i Benatije, trener Juvea razmišlja hoće li igrati sa 3-5-2 ili se postaviti gostima sa 4-2-3-1 ili 4-3-3 formacijom.

Podosta će toga ovisiti o Mandžukiću, odnosno njegovoj spremnosti da krene od prve minute. U tom slučaju bi Juve vjerojatno startao sa 4-2-3-1, u kojoj bi uz Buffona, De Sciglija, Barzaglija, Chiellinija, A. Sandra u obrani, Khediru i Matuidija u sredini, Mandžukić bio na lijevoj strani, Douglas Costa desno, a Dybala iza Higuaina.

- Ako ih izbacimo bio bi to korak naprijed za nas i nešto što bi nam dalo samopouzdanje. Naravno da sam pogledaio i naš okršaj u finalu prošle sezone. U Cardiffu u drugom poluvremenu za 15 minuta su nas psihički uništili i to nam se ne smije ponoviti posebno u fazi natjecanja gdje imamo i uzvrat. Svjesni smo protiv kakve momčadi igramo. Prvenstveno moramo dobar posao odraditi u obrani, a uz pomoć naših navijača vjerujem da možemo i do dobrog rezultata. Vidjet ćemo jesmo li smo naučili lekciju nakon poraza u finalu prošle godine - kazao je Allegri.

Reuters / Alessandro Bianchi
REUTERS

Druga je Allegrijeva dvojba, kažu talijanski novinari, hoće li činjenicu kako u igri Reala puno toga ovisi o Modrićevoj vještini ‘izlaženja’ s loptom iz defenzivne u ofenzivnu zonu, pokušati blokirati posebnim čuvarom.

Allegri tvrdi da je Real vrlo moćan, ali da je Juventus sposoban u dvije utakmice biti bolji. Uostalom, to se i pokazalo prije tri godine u polufinalu LP. Za takav scenarij igrači traže punu podršku navijača, koje su pozvali da prestanu zviždati igračima kad im ne ide, a kako su se ponijeli prema Khediri prošlu utakmicu sa Milanom.

Linker
05. svibanj 2024 06:15