MORH
VATRENI SU DOŠLI DOMA

SPEKTAKULARNI PRIZORI IZ DALMACIJE Ministarstvo obrane objavilo snimke nezaboravnih dočeka u kojima su sudjelovali helikopteri, brodovi i Krila Oluje

U Splitu je nogometaše prevezao brod Hrvatske ratne mornarice, a u Zadru su u programu sudjelovali helikopteri Kiowa Warrior i "Krila Oluje".
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. srpanj 2018. 19:59

Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić došli su u utorak na Zapadnu rivu u Split gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.

Na brodu Hrvatske ratne mornarice Vatrene je dočekao zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s posadom broda.

Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo Vatrene prevesti na spektakl na rivi te kako će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati.

Pred desetke tisuća okupljenih građana Vatreni su izašli i u Zadru gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.

Helikopteri Kiowa Warrior pratila su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci, a izveli su i atraktivan program na Forumu gdje za Vatrene, kao i za sve posjetitelje dočeka zadarskih osvajača zlata i srebra.

Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala i kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili Vatrene i tisuće oduševljenih građana.

U Zadru je Vatrene pozdravila i akrobatska skupina "Krila Oluje" koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta, priopćili su iz MORH-a.

U galeriji pogledajte fotografije Hrvatske vojske sa spektakularnog dočeka Vatrenih!

Linker
17. travanj 2024 14:54