REUTERS/Charles Platiau
U FINALU BOLJE OD RUSKINJA

AKTUALNE SVJETSKE PRVAKINJE OSTVARILE VELIČANSTVEN USPJEH, PRVI PUT OSVOJILE I EUROPSKO PRVENSTVO Ovo im je deseta medalja na velikim natjecanjima

Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2018. 21:05

Nakon što su prošle godine postale svjetske prvakinje, francuske rukometašice su po prvi put osvojile i zlatnu medalju na europskom prvenstvu nakon što su u finalu EP-a u Parizu pobijedile Rusiju sa 24-21 (13-12).

Francuskinjama je to deseta medalja na velikim natjecanjima, ali prvo zlato na europskim prvenstvima nakon što su do sada osvojile tri bronce. Na svjetskim prvenstvima su osvojile dva zlata (2017, 2003) i tri srebra, dok su na OI osvojile srebro prije dvije godine u Rio de Janeiru.

U finalnom susretu francusku ekipu su predvodile Alexandra Lacrabare sa šest golova, te Estelle Nze Minko sa četiri gola, dok su kod Rusije najefikasnije bile Ana Vjahireva sa sedam i Darija Dmitreva s pet golova.

U susretu za treće mjesto Nizozemska je pobijedila Rumunjsku sa 24-20. Nizozemke su tako nastavile s uspjesima, a ovo im je četvrta medalja sa šest zadnjih velikih međunarodnih natjecanja.

Za najbolju igračicu EP-a izabrana je Ruskinja Ana Vjahireva, najbolja obrambena igračica je Nizozemka Kelly Dulfer, a najviše golova je zabila Srpkinja sa 50 godina.

U idealnoj postavi su vratarka Amandine Leynaud (Francuska), krilne igračice Carmen Martín (Španjolska) i Majda Mehmedović (Crna Gora), vanjske igračice Alicia Stolle (Njemačka), Stine Bredal Oftedal (Norveška) i Noemi Hafra (Mađarska), te kružna napadačica Crina Pintea (Rumunjska).

Linker
03. svibanj 2024 12:59