Cropix
PEH NAJBOLJEG HRVATA NA EP-U

AMAR NIJE MOGAO VJEROVATI, A IZBORNIK JE BIO BIJESAN NA SUCE Izbacio sam ga i bio presretan, a onda - šok i razočaranje!

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 07. travanj 2017. 13:48

Nije išlo. Možda je Amar Musić previše htio, možda je samo “izgorio“. Bilo kako bilo, njegov nastup na Europskom prvenstvu u dizanju utega u Splitu mogao je proći i bolje, piše Slobodna Dalmacija.

Musić je u najavi nastupa rekao kako će mu biti veliki poticaj dizati pred domaćom publikom i kako se nada da će ga to pogurnuti prema dobrom rezultatu. No, očito je kako ga je to u konačnici sputalo.

- Imao sam malu tremu, ali pozitivnu. Možda je to bio kontraefekt pa je djelovalo drukčije. Želio sam najbolje – rekao je Musić nakon što je u A grupi kategorije do 85 kilograma ostao bez konačnog plasmana u biatlonu i izbačaju. U trzaju je podigao 150 kilograma i zauzeo jedanaesto mjesto. Napao je 153 što bi mu bio osobni rekord u ovoj kategoriji, ali nije uspio.

- Mogao sam i 153, bilo je blizu. Izvukao sam ga, ali kad sam trebao biti najčvršći leđa su popustila i tu nije bilo spasa.

Zašto suci nisu pogledali snimku? - pita se Amar

U izbačaju je Musić u sva tri pokušaja bio neuspješan na 184 kilograma. Najbliži je bio u trećem pokušaju kada se činilo kako je uspio podignuti na ispravan način, no suci su mislili drugačije. Amar nije mogao vjerovati, pogotovo nakon što je pogledao snimku, a izbornik Boško Čavka bio je bijesan na suce.

- Dao sam sve u taj pokušaj. Izbacio sam ga i bio sam presretan, a onda sam se okrenuo i nisam mogao vjerovati da je na semaforu stajalo dva prema jedan. Bio mi je to veliki šok i razočaranje. Čavka je burno reagirao na suce, što je i normalno, ali tu se više ništa nije moglo.

- Drugim dizačima u sličnoj su situaciji pogledali snimku pa promijenili odluku. Ne znam zašto žiri nije reagirao tako i u mojem slučaju – razočaran je bio Musić koji priznaje kako je više očekivao od svog nastupa.

- Da su mi priznali 184, sve bi bilo super. Čak sam bio spreman i za 190. S plasmanom samo u trzaju ne mogu biti zadovoljan – iskren je bio Musić, zahvalivši pritom i publici koja ga je došla podržati u velikom broju.

Skupilo se dosta gledatelja, njih oko 500, lijepo je bila ispunjena ona manja tribina Velike dvorane na Gripama. Podršku olimpijcu i članu splitske Matadure došli dati i košarkaši Splita predvođeni Ivicom Skelinom, tu je bila i naša najbolja atletičarka Sandra Perković koja je dijelila medalje...

Nažalost, nije pomoglo. Musiću tako kao najbolji rezultat na europskim prvenstvima ostaje šesto mjesto iz 2011. godine, ali i motiv da na sljedećem velikom natjecanju ostvari bolji plasman.

Linker
15. travanj 2024 11:41