Santiago Bernabeu

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
postignut dogovor

Američki NFL nastavlja s europskom turnejom, iduća postaja bit će im kultni madridski stadion

Osim u Europi, utakmice NFL lige dosad su se igrale u Ciudad de Mexicu, a dogovorena je i prva utakmica u Južnoj Americi
Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2024. 20:35

Glavni grad Španjolske Madrid 2025. godine postat će četvrti europski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL), a susret će se odigrati na stadionu Santiago Bernabeu, domu Reala.

Prvi europski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a dosad je u glavnom gradu Velike Britanije odigrano 36 NFL dvoboja, najviše na Wembleyu, nekoliko njih na Twickenhamu, a od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura, 2022. godine odigrana je prva NFL utakmica u Njemačkoj, na Allianz Areni u Münchenu, dok se ove godine na popis upisao i Frankfurt.

- Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu je važan događaj u sportskoj povijesti. Ova strateška suradnja ojačat će naša dva brenda na globalnoj razini, a bit će entuzijastično pozdravljena od milijuna ljudi na svim kontinentima - objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.

Osim u Europi, utakmice NFL lige dosad su se igrale i na stadionu Azteca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi, 6. rujna će na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi biti domaćini zasad još nepoznatom suparniku. Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo uz Sao Paulo konkurira i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.

Linker
18. svibanj 2024 06:35