Drago Sopta/CROPIX
OSTALA I BEZ REPASAŽA

Ana Zaninović velika u porazu: 'Ne krivim suce, ovo jednostavno nije bio moj dan!'

Ana Zaninović ispala je već u osmini finala Olimpijskih igara. Za našu predstavnicu, inače svjetsku prvakinju, kobna je bila japanska predstavnica s 14-11
Piše: HinaObjavljeno: 09. kolovoz 2012. 13:20

Nije ovo bio moj dan, neću su vaditi na sudačke pogreške jer je krivica isključivo na meni, rekla je taekwondašica Ana Zaninović nakon poraza u 1. kolu OI u Londonu. Ana Zaninović je u kategoriji do 57 kilograma poražena od Japanke Mayu Hamade.

U prvoj rundi Hamada je povela 3-0 nakon udarca u glavu na što se žalio hrvatski trener Toni Tomas, ali je njegova žalba odbačena. Do kraja je Japanka uspjela zadati našoj predstavnici još jedan udarac u glavu, dok je Ana sakupila tri boda i na odmor su otišle s rezultatom 6-3 za Hamadu. Druga runda je donijela malo drugačiju borbu. Ana Zaninović je izjednačila i runda je završila rezultatom 9-8 za našu predstavnicu.

Borba je u trećoj rundi bila puna preokreta. Najprije je Ana Zaninović povela 10-8 nakon udarca u oklop, no onda je Japanka dobila tri boda nakon što je našoj predstavnici zadala udarac u glavu i izjednačila na 11-11. Nakon toga je čudnom odlukom sudaca, poslije žalbe japanskog trenera, Hamada povela 14-11, a do kraja borbe Ana je pokušala udarcem u glavu suparnici doći do ta tri važna boda i izjednačenje što joj je i uspjelo u zadnjoj sekundi. No, nakon još jedne žalbe japanskog trenera, ta su tri boda poništena i Ana je poražena.

Također, naša je predstavnica izgubila i svaku nadu za repasaž nakon što je ostala Japanka Hamada, koja ju je svladala u 1. kolu, poražena u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Londonu.

U četvrtfinalu ju je vrlo uvjerljivo s 13-3 pobijedila 4. nositeljica, Britanka Jade Jones. Ključnom se pokazala druga runda u kojoj je domaća predstavnica slavila 6-1, te je u zadnju dionicu unijela veliku prednost od 9-2 koju je na koncu još povisila.

Tako je hrvatski taekwondo u Londonu ostao na bronci Lucije Zaninović za razliku od prošlih igara u Pekingu gdje su Sandra Šarić i Martina Zubčić Hrvatskoj podarile dvije bronce.

- Prihvaćam odgovornost i krivicu, nije kriv ni trener ni suci, jednostavno nisam bila u svojem najboljem izdanju. Nisam se borila kako sam se dogovorila s trenerom, kazala je tužna Ana nakon poraza koji bi je mogao stajati ispadanja. Japansku predstavnicu je pobijedila na svjetskim kvalifikacijama, iako je tada u tom meču slomila ruku.

- Ona je vrlo dobar borac, veća je od mene i ima duže udove, ali za ovaj poraz je krivica na meni. Kao da sam zaspala. Sada moram čekati da Hamada prođe do polufinala i povuče me u repesaž, što nije nemoguće jer se na OI događaju iznenađenja. Ni ja se nisam nadala da ću izgubiti u prvom kolu, kazala je nekoliko minuta starija sestra Zaninović, koja se za razliku od Lucije, u Londonu bori s protivnicama iz teže kategorije.

- Lucija me jako razveselila broncom. Sinoć me samo poljubila kada je došla kasno u sobu i to je to, zaključila je Ana.

Trener Toni Tomas bio je razočaran nakon dvoboja.

- Ne znam, ne možemo se vaditi na suce, ali je sutkinja u tatamiju na svoju ruku oduzela Ani tri boda iz akcije u zadnjoj sekundi. Procijenila je da je Ana akciju napravila iz nedopuštenog klinča. Ana danas nije bila ni blizu svoje prave forme, kazao je Tomas.

Linker
02. svibanj 2024 13:26