Goran Mehkek
NA POTEZU JE PAVLEK

Ana: Znala sam da će me tih 16 stotinki koštati; Sofija: Možda me sada vrate u repku

Senazacionalna Sofija Novoselić (25.) prvi put osvojila bodove, Ana Jelušić (11.) ostvarila rezultat sezone
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. siječanj 2011. 21:28

Tri uzastopne pobjede u određenim sportovima laureatima donose poseban status i trofej ili posebno priznanje u trajno vlasništvo. Takav vječni status, što se tiče sljemenske Snježne kraljice zavrijedila je Marlies Schild .

Austrijska skijašica ponovno je bila za klasu iznad drugih, posebno u prvoj vožnji nad koju se spustio gusti oblak i u slaloma sa za žensko skijanje neuobičajeno velikim brojem vratiju (70 pa 74). Vladarica ženskog slaloma pobijedila je četvrti put ove sezone, treći put u Zagrebu. Na koncu je bila tri četvrt sekunde brža od vodeće u Svjetskom kupu Marije Riesch.

- Sjajno je pobjeđivati u nizu, uživam u ovdašnjim utrkama iako su dosta teške.

Prvo zagrebačko postolje okusila je Talijanka Manuela Mölgg. Janica i Ivica više nisu jedina obitelj koja je bila na sljemenskom postolju. Manuelin brat Manfred je prošle godine doživio tu počast.

Sjajna večer je to bila i za hrvatskoj skijanje kojom su dodatno zagrijane duše gledatelja (prema procjeni organizatora 9 tisuća, prema novinarskom oku bilo ih je maksimalno pet). Ana Jelušić je 11. mjestom ostvarila najbolji rezultat ove sezone, dok je Sofija Novoselić prvi put u Related content .

- Prokletih 16 stotinki - bila je prva izjave Ane nakon što je ušla u cilj.

Iako je u tom trenutku bila druga popravila se za četiri mjesta u odnosu na prvu vožnju u kojoj je dvaput pogriješila.

- Znala sam da će me te stotinke koštati nečega, ali nisam znala čega. Znam da bi bilo ljepše da sam u prvih deset, ali i ovime sam zadovoljna. Prije svega jer sam pokazala da se i dalje znam skijati. Ne mogu reći da će ovo 11. mjesto rezultat biti prekretnice u ovoj sezoni, možda sljedeći put opet budem 25., ali samopouzdanje se vratilo. Intimnom pobjedom bih nazvala trenutak da sam u „zelenom“ ušla u cilj, ali ne smijem biti bahata.

Sofija Novoselić je prošlog travnja izbačena iz reprezentacija. Obitelj je odlučila samostalno isfinancirati jednu samostalnu sezonu koja „košta kao jedan jako dobar auto“ i suradnja s bivšim Janičinim trenerom i serviserom Jurom Hafnerom „Hefa“ se isplatila. Barem što se tiče bodova. O povratku u reprezentaciju Vedran Pavlek će odlučiti nakon ove sezone.

- Možda sam u drugoj vožnji mogla biti agresivnija (kliznula je za jedno mjesto, nap. a.), ali ovo je veliki rezultat i još veći poticaj za mene i moju obitelj. Postoje određeni rezultatski i bodovni uvjeti za povratak u reprezentaciju. Ako se to ne dogodi, otići ću na američko sveučilište kao Matea Ferk. Ne možemo sami izvući još jednu sezonu.

Linker
17. lipanj 2024 07:38