Drago Sopta/CROPIX
'DOBAR JE DEČKO'

Ante Kostelić: Nismo mogli navijati da Andre Myhrer padne, on je ipak naš gitarist!

Nakon ozljede je Ivica izgubio formu, ali i ono kaj je najčešće - izgubio je i sigurnost. To se događalo i kod Janice, a to sve spada u formu - rekao je Gips
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 19. ožujak 2012. 18:28

Ante Kostelić je na rubu ciljne arene ostao odgledati sve skijaše u prvoj vožnji. Pogled čvrsto uperen u veliki ekran. Tek kad se i posljednji skijaš spustio u cilj, odšetao je prema izlazu. Ivica je već ranije napustio stadion i otišao se koncentrirati za drugu vožnju u kojoj nije mogao ništa napraviti jer zaostatak mu je bio prevelik za osvajanje bodova neovisno o poziciji koju bi zauzeo, ali Kostelići su odlučili da posljednju utrku odskija do kraja.

Je li već tada, nakon prve vožnje, sve bilo riješeno? Ante je mislio da nije...

- Ne, ovo je slalom, Myhreru sad sigurno nije lako, iako je on čvrst dečko.

Moglo se dogoditi i da padne, ali to nije bio scenarij koji je Ante priželjkivao.

- On je ipak naš, gitarist - rekao je aludirajući na ljubav prema glazbi koju dijele Šveđanin i njegov sin.

I ne samo to...

- On je dobar dečko, ne mogu mu željeti pad.

Na rasplet druge vožnje ionako Kostelići nisu mogli nikako utjecati, pa smo se vratili prvoj...

- Ivica odavno nije pao u slalomu, ne sjećam se kad mu se to posljednji dogodilo. Drugo je haklanje, ali baš pad... Ne, uopće se ne mogu sjetiti, možda prije nekoliko godina.

Je li pogrešku izazvala nervoza?

- Mislim da nije nervoza, nego je krivo procijenio taj dio staze, mislio je da može "karvati" na tom dijelu, ali bilo je kvrgavo pa se to nije moglo izvesti. Trebalo je malo konzervativnije otpeljati taj dio, kao što je to učinio Missillier, ali to su sad već tehnički detalji.

Ono što se događalo na kraju sezone ne može se promatrati izdvojeno od ozljede.

- Nakon ozljede je Ivica izgubio formu, ali i ono kaj je najčešće - izgubio je i sigurnost. To se događalo i kod Janice, a to sve spada u formu.

Što Ante kaže na novog pobjednika Svjetskog kupa i Ivičina nasljednika na tronu?

- Ne može se ništa posebno reći, sve je regularno, čisto, osim nekih stvari koje su se ranije događale. Ako nekoga to zanima, može pogledati snimke nekih utrka prije, ali to ne treba više komentirati, to je prošlo.

Linker
15. lipanj 2024 19:11