DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
NA SAMOM VRHU

Ante Živković i Tea Faber pobjednici su 43. izdanja Novogodišnje utrke u Varaždinu: ‘Ovo je jedinstveno‘

Drugo i treće mjesto zauzeli su Matija Avirović iz TK Sisak i Marko Martinčić iz AK Varaždin
Piše: HinaObjavljeno: 01. siječanj 2022. 09:01

Ante Živković i Tea Faber, oboje iz AK Dubrovnik, pobjednici su 43. izdanja Novogodišnje utrke u Varaždinu, koja je održana nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa.

Na prijelazu iz 2021. u 2022. godinu, u prvom sportskom natjecanju u Hrvatskoj u novoj godini, u utrci na 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima, sudjelovalo je 300 trkača i trkačica iz pet zemalja.

Vrijeme pobjednika Ante Živkovića je 14 minuta i 35 sekundi, a slavio je u drugom nastupu na varaždinskoj Novogodišnjoj utrci.

„Prva pobjeda, super osjećaj, nije moglo početi bolje. Ovo je jedinstvena utrka i zanimljivo je trčati ovdje. Rezultat je odličan i nadam se takvom nastavku godine“, izjavio je Živković.

Tea Faber 43. Novogodišnju utrku u Varaždinu završila je za 15 minuta i 45 sekundi. Najbrža je bila u svom trećem nastupu.

„Fenomenalan je osjećaj započeti novu godinu pobjedom na ovako dobroj utrci. Godina je dobro počela i samo da nema ozljeda, da ostanem u dobrom treningu i rezultati će doći sami po sebi “, rekla je Faber.

Drugo i treće mjesto zauzeli su Matija Avirović iz TK Sisak (15:36) i Marko Martinčić iz AK Varaždin (15:37) odnosno Simona Jambrošić iz AK Varaždin (16:17) i Petra Katanec iz AK Dinamo-Zrinjevac (17:33).

43. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina Anica Sitar naglasila je da su izuzetno zadovoljni jer je svih 300 mjesta, s obzirom na limitirani broj sudionika, popunjeno u rekordnom roku od sedam dana.

„Zaista nam je bilo važno da nastavimo tradiciju s obzirom da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine. Mnogi su nam trkači rekli da ne mogu zamisliti drukčiji početak nove godine nego trčeći i to je pokazatelj koliko je vrijedna ova utrka“, kazala je Sitar.

Varaždinska Novogodišnja utrka u posljednjih je nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 550 sudionika u posljednjem održanom izdanju prije pandemije, 1. siječnja 2020. godine.

Linker
19. rujan 2023 00:22