SAJJAD HUSSAIN AFP
NIJE SVE GOTOVO

ATLETIKA POKUŠAVA SPASITI DIO SEZONE Traži se termin za miting Dijamantne lige, nije otkazano ni Europsko prvenstvo, objavljen 'zaštićeni vikend'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 12. travanj 2020. 14:12

Svjetska atletika (WA) objavila je u petak da će 8. i 9. kolovoza biti “zaštićeni vikend” za održavanje nacionalnih prvenstava. Dakako, ako to dopusti situacija s koronavirusom. Konkretno, to znači da taj vikend u kalendaru neće biti mitinga Dijamantne lige ili Continental Toura, odnosno da će se atletičari moći natjecati na svojim nacionalnim prvenstvima.

- Nitko od nas ne može predvidjeti budućnost, ali znamo da su zemlje u različitim fazama upravljanja ovom pandemijom pa pokušavamo stvoriti strukturu našim sportašima i nacionalnim savezima kako bi mogli početi planirati sezonu koja je pred nama. Bude li to moguće, imat ćemo zakasnjelu sezonu na otvorenom od kolovoza do listopada, a nadamo se da će početi državnim prvenstvima u mnogim zemljama sjeverne hemisfere jer restrikcije putovanja preko granica neće utjecati na ove događaje - poručio je predsjednik WA Sebastian Coe.

WA trenutačno radi na tome da pronađe nove termine za odgođene mitinge Dijamantne lige i Continental Toura, a odluka bi trebala biti poznata krajem mjeseca.

Osim toga, još uvijek nije otkazano Europsko prvenstvo koje bi se od 26. do 30. kolovoza trebalo održati u Parizu. Međutim, ni na jednom od tih natjecanja koja se eventualno budu održala neće se moći ispuniti norma za Olimpijske igre u Tokiju jer je kvalifikacijsko razdoblje zamrznuto sve do 30. studenoga kako bi se svima u ovim nesigurnim vremenima omogućili ravnopravni uvjeti za plasman.

Linker
25. travanj 2024 10:44