Sara Kolak bila je jedna od senzacija iz Rija
 AFP
MAKSIMALNO MOTIVIRANA

‘Bacanje koplja je vrlo nepredvidivo, bit će zanimljivo na Igrama‘ Kolak je i dalje ‘gladna‘ pobjeda

Prošla je kroz tešku ozljedu i operaciju lakta, promijenila je trenera, preselila se u Norvešku...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. prosinac 2020. 11:02

Sari Kolak se puno toga dogodilo od zlatnog Rija do danas. Prošla je kroz tešku ozljedu i operaciju lakta, promijenila je trenera, preselila se u Norvešku... Puno je toga drugačije, ali ne i Sarina odlučnost i glad za pobjedama. Nije to promijenila ni ova luda godina.

- Kakva god godina bila, iskoristili smo je najbolje što sam mogli, s ciljem da budemo još spremniji za sljedeću. Prilagođavali smo se, improvizirali, trenirali, nismo stali. Posvetili smo se treningu i nekim drugim stvarima i dobili još vremena da budemo bolji - poručuje Sara iz Osla.

Uvjerena je da duh Olimpijskih igara, unatoč svim mjerama koje se najavljuju, neće nestati.
- Bitno je da se Igre održe. Svi se spremamo za njih, svima nam je to najveće, najvažnije i najdraže natjecanje i mislim da se s mjerama neće izgubiti duh. Morat ćemo se pridržavati protokola, to je sigurno, ali pravila će za sve biti ista, kako na natjecanju, tako i unutar Sela. Nema smisla paničariti još i oko toga. Najpametnije je fokusirati se na trening, sve drugo bi bilo trošenje energije. Kad dođe vrijeme za pravila i druge informacije, onda ćemo o tome razmišljati. Bit će malo drugačije, ali opet će to biti Olimpijske igre.

KLIKNITE OVDJE I DOZNAJTE SVE O 69. IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA U ORGANIZACIJI SPORTSKIH NOVOSTI!

Njezina disciplina je, kaže Sara, vrlo nepredvidiva, ali samim time i atraktivna.
- Svako natjecanje je drugačije, uvijek je borba, teško je reći koji će rezultat trebati za medalju. Kad sam doma zbog ozljede gledala EP 2018., mislila sam da će za broncu sigurno trebati 65+ metara, a nije bilo tako. Teško je predvidjeti i to je ljepota te discipline. Treba trenirati, boriti se i čekati.

Žensko koplje je posljednjih godina doista jedna od izjednačenijih disciplina u atletici.
- Nitko nije dominantan. Sjetite se Dijamantne lige 2017., na jednom mitingu sam pobijedila ja, na drugom Špotakova, pa netko treći, sve se okretalo. A u Riju je razlika između treće i četvrte bila samo dva centimetara. Ja to volim jer onda guramo jedna drugu, uvijek moraš biti spreman i to pomiče granice. Koplje je stvarno zanimljivo, bit će tako i u Tokiju. Cijela godina je bila takva kakva jest, svi su se pripremali i prilagođavali na različite načine, ali Olimpijske igre su nešto posebno, drugačije je to razmišljanje, razina na kojoj ideš do kraja i daješ sve od sebe.

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

Linker
20. travanj 2024 14:55