Velimir Šandor
PARAATLETIKA

Bravo, majstore! Sjajni Velimir Šandor ostvario najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu

‘Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga‘.
Piše: D. M.Objavljeno: 26. srpanj 2020. 15:16

U Splitu je na atletskim borilištima Parka mladeži održan 7. međunarodni atletski miting na kojem je nastupilo 20-ak paraatletičara iz osam hrvatskih klubova, a ovo natjecanje bilo im je prvo ovogodišnje službeno natjecanje.


Najbolji je rezultat zabilježio paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, koji je u kategoriji f52 bacio disk na 20,14 metara, što mu je osobni i državni rekord te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu i treći hitac na rang-listi koja vodi na Paraolimpijske igre u Tokiju.


- Naravno da me raduje ovaj rezultat nakon za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koji su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo i pokazatelj je da možemo jako puno i daleko te zato u Tokio zasigurno dolazimo - zaključio je Velimir Šandor.


Damjan Sedić, izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije, posebno je uz Šandorov rezultat istaknuo Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 35,06 metara, što je na tablici za POI sedmi rezultat i najbolji europski rezultat ove godine.


Deni Černi u kugli je s daljinom od 11,40 metara stigao na treće mjesto na tablicama za Tokio, dok je Ivan Katanušić bacio u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja disk na 58,09 metara što je također vodeći rezultat ove godine u svijetu.


- Natjecanje je bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. I ostali koji su nastupili, popravljali su svoje osobne rekorde, što me kao izbornika izuzetno ohrabruje i slobodno mogu vjerovati da ćemo sljedeće godine imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju u Tokiju - zaključio je izbornik Sedić.


Organizator mitinga bio je ASK Split.

Linker
04. svibanj 2024 10:31