Jana Koščak

 Jurij Kodrun/Getty Images/For European Athletics
VELIKO PRIZNANJE

Briljantna Varaždinka nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe, i vi joj možete dati glas

Europska atletska federacija prepoznala je fantastičnu sezonu 17-godišnje Jane Koščak
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. rujan 2023. 09:53

Najveća nada hrvatske atletike Jana Koščak (17) nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe, odnosno zvijezdu u usponu (Rising Star). Europska atletska federacija (EA) objavila je deset nominiranih u ženskoj kategoriji, a među njima je nakon briljantne godine svoje mjesto našla i mlada Varaždinka.

Jana je u svibnju u austrijskom Götzisu nastupila na najvećem višebojskom mitingu na svijetu te sa 6293 boda ostvarila najbolji rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke u seniorskom sedmoboju. Ujedno je to i sedmi rezultat svih vremena na juniorskoj (U-20) ljestvici, a hrvatski seniorski rekord popravila je za gotovo 700 bodova.

Još tijekom dvoranske sezone srušila je i svjetski mlađejuniorski rekord u petoboju (4585), a zimsku je sezonu završila na prvom mjestu svjetske U18 ljestvice i na 60 m prepone i u skoku u dalj. Na otvorenom je, pak, prva na svjetskoj mlađejuniorskoj ljestvici u sedmoboju i u skoku u vis.

O dobitnici nagrade u jednakoj će mjeri odlučiti glasovi na društvenim mrežama, te oni nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija. Za Janu možete glasati "lajkom" na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), kao i "retvitanjem" na Twitteru. Glasanje traje do 2. listopada, a dobitnici će biti okrunjeni na svečanosti u Vilniusu, 21. listopada.

Linker
03. ožujak 2024 01:02