Ian MacNicol/Getty Images
RESTART SPORTA

ČESI NAJAVILI PRVO ATLETSKO NATJECANJE NAKON KORONE! Olimpijska pobjednica i svjetski prvak nastupat će pred praznim tribinama već za nekoliko tjedana

Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2020. 17:59

Česi su odlučili započeti atletska natjecanja u lipnju i prvi atletski miting održat će se u Kladnu 1. lipnja, priopćio je u utorak Europski atletski savez (EA).

Češka je prva zemlja koja je najavila početak atletske sezone s obzirom da je češka vlada dopustila okupljanje do 50 ljudi u sklopu popuštanja mjera ograničavanja koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Češki atletski savez pripremio je seriju od šest mitinga koji će početi na stadionu Sletiste u Kladnu, a na kojem će se natjecati češki atletičari među kojima svjetska rekorderka u bacanju koplja, olimpijska pobjednica i trostruka svjetska prvakinja Barbora Špotakova te trostruki svjetski i europski dvoranski prvak na 400 m Pavel Maslak.

Na programu mitinga će biti najmanje tri discipline - žensko bacanje koplja i bacanje kugle te utrka na 300 m za atletičare. Još se razgovara o tome hoće li biti više disciplina na natjecanju koje će se održati pred praznim tribinama a koje će prenositi nacionalna televizija. Također, još nisu objavljeni lokacije i datumi ostalih mitinga.

Linker
09. svibanj 2024 09:48