KAMIL KRZACZYNSKI Afp
UTVRĐUJU SE OKOLNOSTI

Četvorica uhićena zbog poveznice sa smrću svjetskog rekordera? ‘Tražili su ga prije nesreće‘

Kelvin Kiptum i njegov trener Hakizimana poginuli su u prometnoj nesreći u zapadnoj Keniji
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. veljača 2024. 21:33

Četiri osobe koje su posjetile dom Kelvina Kiptuma četiri dana prije njegove smrti u prometnoj nesreći navodno su uhićene. U kakvoj su potencijalnoj vezi sa tragičnom pogibijom svjetskog rekordera u maratonu ostalo je, međutim, zasad posve nejasno.

Kiptum i njegov trener Gervais Hakizimana poginuli su u prometnoj nesreći koja se dogodila u srcu planinske regije Kaptagat u zapadnoj Keniji. Tamošnje vlasti priopćile su kako je izgubio kontrolu nad svojim automobilom i skrenuo s ceste, a vozilo je potom udarilo u drvo što je rezultiralo fatalnim posljedicama.

Međutim, Kiptumov otac odmah je nakon nesreće pozvao je na istragu kako bi se utvrdile sve okolnost smrti njegova sina, ustvrdivši kako su ga četiri njemu nepoznata muškarca tražila svega nekoliko dana prije nesreće.

- Četvorica su su prije nekog vremena došli kući i tražili su Kiptuma, ali su se odbili identificirati nakon čega su otišli - rekao je za kenijsku Citizen TV.

Cheruiyot je otkrio da je prvi put čuo za smrt svog sina dok je gledao vijesti.

- Otišao sam na mjesto nesreće, ali policija je već bila odnijela tijelo. Razgovarali smo nekoliko dana ranije, rekao je da je njegovo tijelo sada u formi i da sada može trčati 1:59... Kiptum je bio moje jedino dijete. Ostavio je mene, mamu i djecu - rekao je.

Linker
08. svibanj 2024 09:40