Sandra Perković

 GORAN MEHKEK/Cropix
BIZARNE POGREŠKE

Cirkus na Dijamantnoj ligi, Sandra ‘utjerala strah u kosti‘ organizatorima i pomogla Francuskinji

Melina Robert-Michon naknadno je uvrštena na listu za finale, zbog čega je zahvalila našoj atletičarki
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. rujan 2023. 11:33

Pravi su cirkus napravili organizatori finala Dijamantne lige u Eugeneu sa startnom listom bacanja diska, sve dok se u priču nije uključila Sandra Perković i prisilila ih da isprave propuste.

Na listu je, naime, uvrštena i iznenađujuća svjetska prvakinja Laulauga Tausaga koja je tek deseta u dijamantnom poretku, dok mjesta u finalu ima samo za šest najboljih. Organizatori su joj dodijelili pozivnicu, što kao domaćini mogu napraviti, ali problem je bio to što je Tausaga upala na startnu listu kao zamjena za odsutnu Kineskinju Bin Feng, ne kao dodatna bacačica kako bi trebalo biti po pravilima. Kad je otpala Feng, na listu je trebala ući prva sljedeća u poretku, Francuskinja Melina Robert-Michon, no ona uopće nije pozvana.

Na to je reagirala Sandra, tražila objašnjenje organizatora i njezina je akcija na kraju urodila plodom. Francuska veteranka je naknadno uvrštena na listu zbog čega je poslala i poruku zahvale našoj atletičarki. Bizarno je, međutim, što je neko vrijeme tijekom četvrtka Robert-Michon bila i na startnoj listi kugle koju nije bacala šest godina!?

Izgleda da je Sandra “utjerala strah” u kosti organizatorima, pa su za svaki slučaj ubacili Francuskinju u još jednu disciplinu. Šalimo se, naravno, ali doista je nevjerojatna ta količina američkih bisera...

Linker
04. svibanj 2024 13:48