ERNESTO BENAVIDES Afp
‘TO JE MOJA BUDUĆNOST‘

Financijski kolaps najbržeg čovjeka na svijetu! Premijer izjavio da nema namjeru pokriti dugove

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. siječanj 2023. 00:01

Usain Bolt je u financijskim problemima. Najbrži čovjek na svijetu i vlasnik nekoliko velikih rekorda u sprinterskim disciplinama nije bankrotirao, ali je pretrpio značajan gubitak, nestalo mu je čak 12,7 milijuna dolara!

Riječ je o novcu kojeg je Bolt uložio u jednu privatnu jamajčansku investicijsku tvrtku koja se našla pod istragom zbog velike prevare koja je počela prije više od 10 godina.

Bolt je novinarima priznao kako je zbunjen nestankom novca, a dodao je i da je otpustio svog poslovnog menadžera, te da razlaz nije protekao u prijateljskom tonu, prenosi New York Post.

image
JOHN ANGELILLO/UPI/PROFIMEDIA John Angelillo/Upi/Profimedia

- Nisam bankrotirao, ali to me definitivno opteretilo. Bilo je to za moju budućnost. Svi znaju da imam troje djece. Još uvijek pazim na roditelje i još uvijek želim dobro živjeti – rekao je jamajčanski sprinter.

Boltovi odvjetnici objavili su kako se njegov račun u tvrtki Stocks and Securities Limited sa sjedištem u Kingstonu smanjio na oko 12.000 dolara. Tvrtki su dali rok do petka da vrati novac ili će se suočiti s građanskim i kaznenim postupkom.

Ministar financija Jamajke Nigel Clarke ranije je ovog tjedna objavio kako direktor Komisije za financijske usluge odlazi s dužnosti te da će Banka Jamajke ubuduće biti zadužena za reguliranje financijskog sustava te otočne države.

Dodao je kako je navodnom prijevarom pogođeno i nekoliko vladinih agencija, a jamajčanske su vlasti zatražile i pomoć američkog FBI-a i drugih međunarodnih stručnjaka.

image
ATSUSHI TAKAETAZU The Yomiuri Shimbun Via Afp

Još nije poznato koliko je klijenata pogođeno te koliko je novca nestalo.

- To je uvijek tužna situacija, definitivno razočaravajuća. Svi su zbunjeni, i ja sam zbunjen kao i javnost – rekao je Bolt.

Iz tvrtke Stocks and Securities Limited nisu odgovorili na novinarske upite, dok je jamajčanski premijer Andrew Holness ranije ovog tjedna kazao kako vlada nema namjeru spašavati tvrtku ni pokrivati nastale dugove...

Linker
26. travanj 2024 22:22