Na fotografiji: Neja Filipič, Paola Borović, Natko Bošnjak i Tina Šutaj

 VANESA PANDZIC Cropix
72. IZDANJE HANŽEKA

FOTO Atletski spektakl na Jelačić placu: ‘Neshvatljivo mi je da ćemo skakati na gradskom trgu‘

Memorijal Borisa Hanžekovića startat će u petak skakačkim natjecanjima na glavnom gradskom trgu.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. rujan 2022. 16:55

Odbrojavanje je završeno, pred nama je 72. izdanje zagrebačkog atletskog mitinga Memorijal Borisa Hanžekovića, najstarijeg hrvatskog sportskog natjecanja s tradicijom doljom od sedam desetljeća. Čitav jedan i to ozbiljan životni vijek. Zagrebački miting koji se održava u spomen na tragično stradalog Borisa Hanžekovića iz godine u godinu raste, nakon što se u nekoliko zadnjih godina miting protegao na dva dana izdvajanjem muške kugle na Zagrebačkom fontanama, sad je program proširen i na treći dan te će miting startati u petak skakačkim natjecanjima na glavnom gradskom trgu.

image

Tina Šutaj

VANESA PANDZIC Cropix
image
VANESA PANDZIC Cropix
image

Neja Filipič

VANESA PANDZIC Cropix

Trg Bana Jelačića ugostit će u petak muški skok u dalj te ženski skok s motkom i troskok. Posebna je to kreacija i gotovo unikatna "postava" zagrebačkog mitinga u onosu na ostala takva atletska događanja. Zagreb će opet biti u fokusu ljubitelja atletike diljem Starog kontinenta i cijelog svijeta.

U tom je smislu unutar zagrebačkog WA Continental Tour Gold mitinga predstavljen "Zagreb City Challenge", kako je nazvano zasebno natjecanje atletičarki u skoku s motkom i troskoku te atletičara u skoku u dalj.

image

Na fotografiji: Neja Filipić, Paola Borović, Natko Bošnjak i Tina Šutaj

VANESA PANDZIC Cropix
image

Pripreme za prvi dan Hanžekovicevog memorijala u sklopu kojeg će se održati discipline skok u dalj, skok s motkom i troskok

BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix

Uoči uvodnog dijela natjecanja, spomenutih skakačkih disciplina na "Jelačić placu", organizator je održao konferenciju za novinare na kojoj su govorili neki od aktera. Na licu mjesta gdje su u trenutku predstavljanja bilo pravo malo gradilište. Približiti "kraljicu sportova" na glavnom gradskom trgu - zaista hvalevrijedan "pokušaj".

- Sve je već sada prekrasno, neshvatljivo mi je da ćemo skakati na gradskom trgu. Pozivam publiku da dođu na ovu posebni i prekrasnu manifestaciju. Već sam u Beogradu na Terazijama na sličnom događaju skakala, to je posebna stvar. Sportaš dobije veću energiju kad skače pred gledateljima koju su tu negdje blizu, ne na daekim tribinama, rekla je Paola Borović, višestruka prvakinja Hrvatske u troskoku.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix

- Na ovakim je mjestima bolja energija, ljudi su blizu, sve to lijepo izgleda. Možda je malo tehnički zahtjevnije, zaletište je izdignuto, postoji mali strah od pada, no to sve nestaje kad se dođe na zaletište, zaključila je gošća iz Slovenije Neja Filipič, osvajačica zlatne medalje u troskoku na Mediteranskim igrama u Oranu.

- Ja uvijek želim više, a imala sam dobru sezonu. Najavljujem rekord mitinga, uvjerena sam da ću prebaciti tih četiri i pol metra, dodala je Tina Šutej, Nejina sunarodnjakinja, osvajačica brončane medalje u skoku s motkom na EP-u u Münchenu.

MUŠKARCI

Petak, 9. rujna, Trg Bana Jelačića

Skok u dalj

Subota, 10. rujna, Zagrebačke fontane

Bacanje kugle

Nedjelja, 11. rujna, Stadion Mladosti

10 disciplina

ŽENE

Petak, 9. rujna, Trg bana Jelačića

Skok s motkom

Troskok - B program

Nedjelja, 11. rujna, Stadion Mladosti

Linker
27. travanj 2024 22:44