StoryEditor
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BOGAT PROGRAM

FOTO: FESTIVAL SPORTA NA BUNDEKU Održana je prva utrka građana na 35. krosu Sportskih novosti: Slavlje za Tomislava Barkića i Teu Faber

35. kros Sportskih novosti danas je ugostio tisuće učenika i studenata iz cijele Hrvatske, a prvi se put održala i utrka građana
Autor: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. travanj 2018. 11:59

Vlast na popularnom zagrebačkom okupljalištu Bundeku danas je ponovo u rukama djece i mladih, a nekoliko tisuća školaraca i studenata trčalo je  na 35. krosu Sportskih novosti, jednom od najmasovnijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj.

Prošli smo put od Maksimira, preko Hipodroma i Jaruna, do Bundeka, preživjeli smo i višegodišnji prekid tijekom ratnih devedesetih i došli do jubilarnog 35. izdanja priredbe koja je neizmjerno važna za hrvatsku atletiku, ali i sport uopće.

 

U prvoj utrci dana, utrci građana koja se održala prvi puta pobijedio je Tomislv Barkić. On je četiri kilometra, odnosno dva velika kruga, otrčao u vremenu 15:41. Iza njega bio je Hrvoje Lulić s vremenom 15:46, dok je treće mjesto zauzeo Marko Čuvar (15:52).

Prva u konkurenciji natjecateljica bila je Tea Faber s vremenom 17:30. Druga je bila Sanja Loborec (18:40), a treća Željka Benko Hriberski (19:13).

Linker
18. srpanj 2020 15:02