Grant Holloway je ispisao povijest Hanžeka

 MATIJA DJANJESIC Cropix
MEMORIJAL BORISA HANŽEKOVIĆA

Grant Holloway se priključio popisu velikana koji su pobjeđivali u Zagrebu: ‘Jedva se čekam vratiti ovdje‘

Holloway je pobijedio s dobrih 13.19 po mokroj stazi, ali ni on nije uspio ugroziti rekord mitinga
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. rujan 2022. 19:45

Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 metara prepone oduvijek je imala poseban status na zagrebačkom mitingu, još od davnih vremena kada se na ovoj priredbi nisu okupljale najveće svjetske zvijezde. I nije se to promijenilo do danas kada u Zagrebu redovito trče najveća imena ove discipline. Tamo od sredine devedesetih prijelazni pehar redovito završava u rukama istinskih velikana, počevši od Marka McKoya, pa preko Allena Johnsona, Liua Xianga, Dayrona Roblesa, Jasona Richardsona, Davida Olivera, Sergeja Šubenkova i mnogih, mnogih, drugih.

Do ove godine su u zagrebačkoj utrci na 110 metara prepone sedam puta pobjeđivali olimpijski pobjednici i čak devet puta svjetski prvaci. Jučer smo dobili i desetu pobjedu jednog svjetskog prvaka i to aktualnog, 24-godišnjeg Granta Hollowaya. Amerikanac je posljednjih godina prvo ime prepona, osvojio je svjetska zlata u Dohi 2019. i ove godine u Eugeneu, svjetski je prvak i rekorder i na dvoranskih 60 m prepone, a od jučer je, eto, i pobjednik Memorijala Borisa Hanžekovića.

Holloway je pobijedio s dobrih 13.19 po mokroj stazi, ali ni on nije uspio ugroziti rekord mitinga što je najavljivao dan ranije. Mark Crear i njegovih 12.98 se tako drže i nakon pune 23 godine.

"Odlična je bila utrka. Vrijeme nije bilo idealno, ali dobro sam se zabavio. Mislim da sam za kraj sezone odradio dobar posao. Cijela mi je sezona bila sjajna, osvojio sam trostruku krunu, dva svjetska naslova i Dijamantnu ligu. Pokazao sam svima da sam u stanju pobjeđivati kad je najvažnije", rekao je novi kralj zagrebačkih prepona.

Kako smo spomenuli, nije uspio srušiti Creara, ali možda je to sačuvao za sljedeću godinu.

"Ne mogu dočekati da se vratim, ovdje je sjajna atmosfera."

Za sljedeću godinu ima velike ambicije, u Budimpešti će loviti treći uzastopni naslov svjetskog prvaka.

"Sljedeće sezone ću biti još fokusiraniji. Cijelo sam se vrijeme ove godine vrtio oko 13 sekundi, a dogodine se želim spustiti ispod toga", zaključio je Holloway kojem su jučer društvo na postolju pravili sunarodnjaci Freddie Crittenden i Robert Dunning.

Linker
18. travanj 2024 23:03