Sandra Perković

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
LISTA JE KONAČNA

Hrvatska će na SP-u imati pet predstavnika, Sandra, Sara i Filip jamče dobre rezultate u Oregonu

Na prvenstvu će nastupiti više od 1900 sudionika, a među njima je i 49-godišnja hodačica.
Piše: HINAObjavljeno: 09. srpanj 2022. 11:00

Na konačnoj listi prijava za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u američkom Eugeneu (15. - 24. srpnja) svoje su mjesto našle tri hrvatske atletičarke i dvojica atletičara, a svih petero će nastupiti u bacačkim disciplinama.

U bacanju diska će se dvostrukoj svjetskoj prvakinji Sandri Perković, koja je prije tri godine u Dohi osvojila svjetsku broncu, pridružiti i aktualna prvakinja Mediterana Marija Tolj koja je za zlatno odličje bacila svoj osobni rekord (64,71 m) i tako došla na deveto mjesto svjetske ljestvice. Sandra Perković je na toj ljestvici druga sa 68,19 m.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira u bacanju koplja Sara Kolak izborila je pravo nastupa kao 23. na svjetskoj ljestvici s najboljim ovogodišnjim rezultatom od 62,62 m.

U konkurenciji atletičara Hrvatsku će predstavljati nacionalni rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević koji je na petom mjestu svjetske ljestvice, a najbolji rezultat u 2022. mu je 21,84 m. Njemu se pridružio i Martin Marković, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama koji ove godine ima rezultat od 63,22 m, što je 40 cm kraće od njegovog osobnog rekorda.

Na završnoj prijavnoj listi za nastup u Eugeneu našlo se više od 1900 atletičarki i atletičara među kojima se našla i najstarija atletičarka u povijesti svjetskih prvenstava. Radi se o australskoj hodačici Kelly Ruddick koja ima punih 49 godina, a aktualna je prvakinja Oceanije u brzom hodanju na 35 km, disciplini u kojoj će se natjecati i u Eugeneu. Zanimljivo, ovo će joj biti debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu. Bila je uvrštena u australsku reprezentaciju i 2015., ali se nije pojavila na startu u Pekingu zbog bolesti.

U australskoj reprezentaciji se nalazi i najmlađa natjecateljica na ovogodišnjem SP-u, a radi se o 17-godišnjoj Claudiji Hollingsworth koja će nastupiti u utrci na 800 metara.

U Eugeneu bi se trebalo naći 37 svjetskih prvakinja i prvaka koji će braniti naslove osvojene 2019. u Dohi.

Linker
22. travanj 2024 06:45