REUTERS/Lucy Nicholson / REUTERS
NAJLJEPŠI TRENUCI HANŽEKA

HRVATSKA JUNAKINJA NA RUBU SUZA! NAJBRŽA HRVATICA NAKON RUŠENJA REKORDA NAPOKON DOŠLA NA SVOJE 'Čekam ovakvu utrku dugo, jako dugo...'

Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2018. 22:44

Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević oborila je na mitingu u Zagrebu hrvatski rekord na 100 metara prepone.

Ivančeić je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesehervara. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.

"Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na EP-u u Berlinu gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno. Iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napravit, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčat s brzim curama i to me motivira", kazala je Zagrepčanka koja je prilikom davanja izjave bila na rubu suza, emocije su bile prejake.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

"Ovo je kraj sezone, svi su umorni, staza je skliska, a bilo je i hladno pa sam i ja iznenađena što je rekord pao upravo sada. Ja mislim da imam u sebi još rezervi, moram poboljšati tehniku preko prepona a sampouzdanja mi nikad nije ndostajalo. Ovo je sjajan uvod u sljedeću sezonu", kazala je Andrea.

Na utrci na 100 prepone pobijedila je Amerikanka Sharika Nelvis s 12.65 sekundi, ispred sunarodnjakinja Brianne McNeill (12.66) i prošlogodišnje pobjednice Christine Manning (12.79).

Linker
09. kolovoz 2022 19:06