Marino Bloudek

 HAS
WORLD INDOOR TOUR

Hrvatski atletičar treći na jakom dvoranskom mitingu u Češkoj, Marko Čeko na petome mjestu

Član Dinamo-Zrinjevca trenutno nije daleko od plasmana na Europsko dvoransko prvenstvo u Istanbulu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. veljača 2023. 18:57

Marino Bloudek (23) zauzeo je treće mjesto u utrci na 800 metara u češkoj Ostravi, na vrlo jakom mitingu iz srebrne serije World Indoor Toura.

Hrvatski atletičar u cilj je ušao u vremenu 1:48.76, što mu je drugi rezultat sezone, ali i karijere kad su u pitanju dvoranski nastupi. Ispred nekadašnjeg europskog juniorskog prvaka u Ostravi su završili samo Tunižanin Abdessalem Ayouni (1:47.97) i bivši svjetski doprvak Amel Tuka iz BiH (1:48.09).

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dobru formu s kraja prošle sezone, kada je na Hanžekovićevom memorijalu s 1:47.51 postavio osobni rekord, Bloudek je prenio i na početak nove godine. Član Dinamo-Zrinjevca trenutno nije daleko od plasmana na Europsko dvoransko prvenstvo u Istanbulu, a bodovi koje je zaradio u Ostravi, kako za rezultat, tako i za plasman, trebali bi mu pomoći da dodatno popravi renking. Prije desetak je dana, podsjetimo, pobijedio na mitingu u Astani s osobnim rekordom 1:48.23.

U Ostravi je u četvrtak nastupio i naš daljaš Marko Čeko (22) te završio na petom mjestu sa 7,59 m. Bio mu je to i najslabiji nastup ove godine jer je u Beogradu skočio 7,75, a u Lyonu 7,72 m. Kninjanin je zasad unutar kvote za EP, ali svakako bi bilo dobro da učvrsti svoju poziciju još jednim kvalitetnijim rezultatom.

Linker
19. travanj 2024 16:00