ANTO MAGZAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Anto Magzan/zuma Press/profimedia
EKIPNO EP

Hrvatski atletičari zadržali poziciju i nakon drugog dana, Marko Čeko slavio u skoku u dalj

Još trebaju nastupiti europski prvak Filip Mihaljević i nekadašnja olimpijska pobjednica Sara Kolak
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 21. lipanj 2023. 21:55

Hrvatski atletičari se nalaze na šestom mjestu među 16 reprezentacija nakon dva dana natjecanja na Europskom ekipnom prvenstvu (2. divizija), koje se održava u poljskom Chorzowu u sklopu Europskih igara. Naša reprezentacija uoči završnog dana ima 222,5 bodova i u prilično je komotnoj situaciji što se tiče borbe za ostanak u drugom rangu. Štoviše, u ovom je trenutku po plasmanu bliže borbi za promociju u najviši razred, ali trećeplasirana Slovenija nam ipak bježi više od 40 bodova.

Nakon što su prvog dana maksimalnih 16 bodova Hrvatskoj donijeli Marino Bloudek pobjedom na 800 metara (1:47.11), te Ivan Horvat prvim mjestom u skoku s motkom (5,40), drugog im se dana pridružio i Marko Čeko koji je slavio u skoku u dalj sa 7,86 m što mu je i najbolji rezultat sezone.

- Bio bih zadovoljan plasmanom među najbolju trojicu, ali ovu pobjedu shvaćam kao dobar znak. Sezona mi nije započela posebno dobro, ali bio sam siguran da mogu poboljšati svoje rezultate. Na žalost, moj trener nije bio ovdje, ali drago mi je da sam usrećio svojim nastupom - rekao je Čeko.

Matija Gregurić bio je u srijedu četvrti u bacanju kladiva sa 72,91, Lara Juriša peta u skoku s motkom (3,80), Martin Marković šesti u bacanju diska (61,72), baš kao i Paola Borović u troskoku s najboljim ovosezonskim rezultatom (13,42).

Od rezultata prethodnog dana spomenimo još da se Veronika Drljačić na 400 metara prvi put u karijeri spustila ispod 53 sekunde (52,97) i zauzela sedmo mjesto, Marija Tolj je bila treća u bacanju diska (57,06), a Bojana Bjeljac peta na 5000 m (15:44.57).

U vodstvu je nakon dva dana Mađarska s 331 bodom, druga je Ukrajina s 293,5, a treća Slovenija s 266,5. Te tri reprezentacije zasad drže i pozicije koje vode u najviši rang.

U četvrtak će za Hrvatsku, između ostalih, nastupiti i europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević, te nekadašnja olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak.

Dodajmo na kraju da će se kao dio Europskih igara dijeliti medalje i u pojedinačnim disciplinama i to na temelju najboljih postignuća kroz sve tri divizije, što znači da treba čekati da se od petka do nedjelje održi natjecanje u najjačoj diviziji kako bismo doznali tko su osvajači odličja.

Linker
03. svibanj 2024 23:51