Shawn-D Thompson

 GORAN MEHKEK Cropix
ZAGREB CITY CHALLENGE

Jamajčanin slavio na Trgu bana Jelačića, a onda se i okupao u Manduševcu. Hrvatska senzacija na trećem mjestu

Prvi dan 74. Boris Hanžeković memorijala započeo je skokom u dalj u centru Zagreba
Piše: Vedran Božičević, SNObjavljeno: 06. rujan 2024. 20:17

74. Boris Hanžeković memorijal

Zagreb City Challenge

Skok u dalj (Ž)

1. Jasmine Moore (6,71 metara) 🏆

2. Alina Rotaru-Kottmann (6,56)

3. Sumire Hata (6,46)

---

8. Jana Koščak (6,00)


Skok u dalj (M)

1. Shawn-D Thompson (7,99 metara) 🏆

2..Anvar Anvarov (7,99)

3. Roko Farkaš (7,90)

---

5. Filip Pravdica (7,79)

6. Marko Čeko (7,77)


Prekrasna je bila uvertira u trodnevnu zagrebačku atletsku priču. Hanžekovićev memorijal, miting iz zlatne kategorije Continental Toura, prije dvije je godine proširen na tri dana, a kad se neki recept pokaže uspješnim, nema razloga zašto bi se mijenjao. A Zagreb City Challenge, skakački okršaj na Trgu bana Jelačića, pokazao se u protekle dvije godine itekako uspješnim.

Ništa drugačije nije bilo ni ovog petka, popodnevni sati u samom srcu Zagreba ponovno su bili u znaku kraljice sportova, a čak ni kiša koje je kratko kupala Trg nije uspjela pokvariti atmosferu. Dojma smo da su nedavne Olimpijske igre u Parizu, na kojima je atletika pokazala svu svoju čar, podigle zanimanje i među Zagrepčanima za sva zbivanja oko Hanžekovićeva memorijala. Za početak su izbliza mogli vidjeti kako to radi muška i ženska elita svjetskog skoka u dalj i koliko su impresivni skokovi od osam metara.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Točnije centimetar kraće od osam metara, koliko su skočili pobjednik, Jamajčanin Shawn Thompson i drugoplasirani Uzbekistanac Anvar Anvarov. A da priča bude ljepša, među elitom su skakala i trojica hrvatskih predstavnika, a najbolji je bio onaj najmlađi - Roko Farkaš Najnovija hrvatska sportska senzacija, mladić koji je prošli tjedan postao svjetski juniorski prvak, na Jelačić placu je poletio do 7,90 metara za treće mjesto. Filip Pravdica, hrvatski rekorder i finalist pariških Igara, zaustavio se na 7,79 m što mu je donijelo peto mjesto, dok je Marko Čeko s dva centimetra kraćim skokom bio šesti.

U ženskom dijelu priče, navijači su najjačim pljeskom dočekali 18-godišnju Janu Koščak, novu svjetsku juniorsku prvakinju u sedmoboju. Jasno je da varaždinskoj tinejdžerici dalj nije primarna disciplina, ali skočila je solidnih 6,00 za osmo mjesto. Najdalje je, pak, ovog petka poletjela Amerikanka Jasmine Moore (6,71).

Mnoštvo se gledatelja okupilo uz montažno zaletište i jamu pijeskom, a bilo ih je i po okolnim prozorima, balkonima, pa čak i stupovima. Velik dio ih je ciljano došao pogledati atletičare svjetske klase, ali bilo je i onih koji su zastali u prolazu, pa onda ostali do kraja uživati u vrhunskom nadmetanju i sjajnoj sportskoj priredbi. Svi su oni zajedničkim snagama kreirali sjajan ambijent u kakvom ovi atletičari nemaju često priliku nastupati.

Samo natjecanje ponovno je bilo koncipirano tako da su naizmjence skakale žene i muškarci, pa su svi dobivali jednaku pažnju. A navijače ja najviše oduševio 19-godišnji Farkaš, dečko koji je šokirao sve na juniorskom SP-u u Limi kada je već u kvalifikacijama skočio 8,15, srušio hrvatski juniorski rekord i došao na treće mjesto seniorske ljestvice svih vremena, a potom uzeo i zlato s 8,17. Na Trgu je uz spomenutih 7,90 imao još dva skoka preko 7,80 (7,86 i 7,87).

- Uživao sam, a po tom sam i došao ovamo. Hvala publici koja je došla u velikom broju i napravila fantastičnu atmosferu. Završiti na trećem mjestu je jako dobar kraj sezone. Na žalost, u tom skoku na 7,90 ostala mi je desna noga iza, možda bi inače bio i za pobjedu, ali nećemo sada o tome, jako sam zadovoljan trećim mjestom. A skupio sama i dobre bodove za renking i za lov na SP u Tokiju iduće godine. No, prije toga me čeka i utrka na 200 metara u nedjelju na Mladosti - istaknuo je mladić iz Nedelišća.

image

Roko Farkaš

GORAN MEHKEK Cropix

Filip Pravdica je u protekle dvije sezone bio iznimno nadahnut u ovom ozračju. Prije dvije godine skočio je 8,03 i bio drugi, a lani je poletio do pobjede s 8,09. U međuvremenu je srušio i hrvatski rekord (8,35) i bio deveti u finalu Olimpijskih igara, ali petak nije bio njegov dan. Nimalo nije bio zadovoljan sa 7,79.

- Nemam riječi, nije bilo sreće. Ne znam koliko sam se daleko odrazio od daske na tih 7,79, nije mi se ni dalo gledati kad sam vidio kakav je rezultat. Šteta, jer dobro sam se osjećao, ali nije išlo bolje - rekao je razočarani Riječanin.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ni Marko Čeko nije bio ništa zadovoljniji. Nije mu ovo ljeto bilo dobro i nadao se da će popraviti dojam na kraju, ali ostao je na 7,77.

- Atmosfera je bila odlična, ali ne i moje skakanje. Ni ne znam koliko sam puta u karijeri skočio 7,77, nekad bih skakao od sreće zbog toga, ali sada sigurno ne. Ne znam što dalje raditi. Da mi je netko rekao da četiri godine neću popraviti osobni rekord, rekao bih da se zeza - tužno je poručio Kninjanin.

Vrlo zanimljiva je bila borba za sami vrh. Thompson i Anvarov skočili su identičnih 7,99, imali su isti i drugi skok (7,94), tako da je odlučivao treći u kojem je bolji bio Jamajčanin koji je pobjedu proslavio skokom u Manduševac.

U ženskoj konkurenciji najzvučnije je ime bila Jasmine Moore, 23-godišnja Amerikanka koja je u Parizu osvojila bronce i u skoku u dalj i u troskoku. I opravdala je status favoritkinje te na zagrebačkom prijestolju naslijedila sunarodnjakinju Tiffany Flynn.

Što se Jane Koščak tiče, dalj joj je unutar sedmoboja jedna od boljih disciplina. Ima dobar osobni rekord 6,34, ali to ipak nije rezultat s kojim bi se u ovoj konkurenciji mogla boriti za vrh, pogotovo nakon prekooceanskog putovanja i dočeka i domjenaka koje nije mogla izbjeći ovih dana. Ali Jana je svojim čudesnim rezultatima u višeboju zaslužila biti ovdje, na najvećoj atletskoj priredbi u Hrvatskoj, i ne sumnjamo da ćemo je u idućim godinama ponovno gledati, možda i u nekim drugim disciplinama i svakako na još višoj razini.

- Baš sam uživala. Nije bio najbolji rezultat, ali nije ni najgori, dvaput sam skočila 6,00 što je solidno za kraj sezone. Nadam se da ću i dogodine skakati ovdje - rekla je varaždinska tinejdžerica.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Shawn-D Thompson pobjednik je Zagreb City Challengea!

Na drugom mjestu završio je Uzbekistanac Anvarov, koji je također, kao i Thompson, skočio do 7,99 metara. S obzirom na to da su imali i identičan drugi najbolji rezultat, gledao se treći najbolji današnji skok, a tu je bolji bio - Thompson.

Treće mjesto zauzeo je Roko Farkaš, 19-godišnjak iz Nedelišća, koji je odradio vrlo dobar dan u centru Zagreba.

image

Shawn-D Thompson

GORAN MEHKEK Cropix

Anvar Anvarov skočio je na 7,82 metara, a to mu nije bilo dovoljno za pobjedu u Zagrebu. Trijumf će odnijeti Shawn-D Thompson!

Uz taktove Led Zeppelina, nastup je završio i Roko Farkaš. U zadnjoj seriji poletio je do 7,87 metara i nastup zaključio novim dobrim skokom.

20.00 Skotheim je napravio prijestup u šestoj seriji, što znači da će Farkaš natjecanje završiti među najbolja tri skakača!

Marko Čeko još je jednom odletio do 7,77 metara i izjednačio najbolji današnji skok, a bio je to i njegov zadnji skok na ovogodišnjem Zagreb City Challengeu.

19.55 Kreće i rasplet natjecanja za skakače. Prvi je na zaletištu bio Filip Pravdica i sa skokom od 7,79 okončao nastup u Zagrebu. Bio je to njegov najbolji današnji skok.

Jasmine Moore pobjednica je Zagreb City Challengea!

Američka atletičarka, brončana s Olimpijskih igara u Parizu, nije morala niti odraditi zadnji skok jer je već imala osiguranu pobjedu.

Na drugom mjestu završila je Rumunjka Rotaru-Kottmann, a na treće se smjestila Japanka Hata.

Jana Koščak dan je zaključila s dva skoka od šest metara.

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.53 Rotaru-Kottmann napravila je prijestup u zadnjoj seriji, a to znači da je Jasmine Moore pobjednica današnjeg natjecanja!

Sumire Hata okončala je nastup sa svojim najboljim skokom dana. U šestoj seriji podebljala je rezultat za dva centimetra i zagrebačko natjecanje završila sa 6,46 metara.

19.48 Gotovo je natjecanje i za Janu Koščak. Naša 18-godišnja atletičarka dan je završila s dva rezultata od točno šest metara, što su joj bili današnji najbolji skokovi, a zagrebačka publika ispratila ju je velikim pljeskom.

Skakačice su krenule u završnu seriju. U Zagrebu je pao mrak, a zaletište na Trgu bana Jelačića sada izgleda još spektakularnije.

19.43 Sjajan završetak pete serije za skakače! Shawn-D Thompson skočio je na 7,99 metara, isto koliko ima Anvarov, ali vrh trenutačno drži Jamajčanin. Naime, oba skakača imaju identična dva najbolja rezultata, zbog čega se gleda treći najbolji skok, a tu je u prednosti Thompson.

Roko Farkaš! Sjajan skok! Atletičar iz Nedelišća poletio je do 7,90 metara i dodatno učvrstio treće mjesto.

19.36 Marko Čeko poletio je do 7,06 metara, pritom i malo nezgodno doskočio, ali sve će biti u redu s hrvatskim skakačem.

Počela je predzadnja runda za skakače. Seriju je otvorio Filip Pravdica i skočio do 7,71 metara, što je njegov najbolji današnji rezultat.

Kraj pete serije za skakačice! Petu rundu zaključila je Moore, trenutačno vodeća, sa skokom od 6,66 metara.

19.31 Rotaru-Kottmann podebljala je najbolji dosadašnji rezultat za četiri centimetra i skočila do 6,56 metara.

Sa zagrebačkog neba počela se spuštati kiša, ali niti padaline ne remete skakače i skakačice.

19.26 Jana Koščak zaustavila se na 5,89 metara u predzadnjoj seriji današnjeg natjecanja.

Anvar Anvarov ima vrlo dobar dan "u uredu". Osim što drži prvo mjesto, stigao je nadomak osam metara.

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.22 Anvarov preuzima vodstvo i dolazi na koračić do osam metara! Uzbekistanac je poletio do 7,99 metara i skočio na vrh poretka.

Roko Farkaš u četvrtoj seriji skočio je do 7,61 metara, što mu je treći najbolji skok danas.

19.16 Marko Čeko još jednom podebljava svoj rezultat! Sada je odletio četiri centimetra više i zaustavio se na 7,77 metara.

Filip Pravdica odradio je i četvrti pokušaj, ali napravio je drugi prijestup. Hrvatski rekorder bio je ljutit nakon pokušaja, svjestan da može puno bolje.

19.11 Milimetarski prijestup napravila je Rotaru-Kottmann, trenutačno drugoplasirana skakačica, a Jasmine Moore protrčala je kroz pijesak i zaključila četvrtu seriju.

Jana Koščak u trećoj seriji zaustavila se na točno šest metara.

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.07 Prve četiri skakačice u četvrtoj seriji napravile su prijestup. Zadnja među njima bila je i Jana Koščak.

Dok je s razglasa svirao Baby Lasagna i "Rim Tim Tagi Dim", Marko Čeko u trećoj seriji ostvario je svoj dosad najbolji današnji rezultat i odletio na 7,73 metara.

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.03 Iako je Pravdica sada skočio do 7,16 - što mu je najbolji današnji rezultat - nije odradio skok na najbolji način, a i sam je vidno nezadovoljan.

Roko Farkaš u trećoj seriji skočio je do 7,65. S rezultatom iz druge serije (7,86) i dalje drži treće mjesto.

18.58 Shawn-D Thompson preuzima vodstvo! Poletio je do 7,94 metara, isto koliko ima i Anvarov, ali Jamajčanin je to napravio u trećoj seriji.

Norvežanin Skotheim skočio je na jedan centimetar do Farkaša, ali hrvatski tinejdžer i dalje drži treće mjesto.

18.53 Marko Čeko za jedan centimetar popravio je svoj najbolji rezultat. Hrvatski skakač zaustavio sada se zaustavio na 7,73.

Po treći put, na zaletištu su skakači. Novu seriju otvorio je Anvarov, ali uz prijestup.

18.51 Jasmine Moore zatvorila je treću seriju s prijestupom, ali i dalje drži vodstvo.

Ricketts i Gardašević još uvijek se nisu "zbližile" sa zaletištem. U tri pokušaja nisu uspjele odraditi niti jedan ispravan skok.

18.47 Jana Koščak ravno do šest metara! Treći skok za hrvatsku predstavnicu i treći ispravan pokušaj. Nakon što joj je u prva dva nedostajalo nekoliko centimetara, sada je uhvatila "šesticu".

Skakačice su ponovno na zaletištu, a Sumire Hata skočila je na 6,40 metara i vratila se na treće mjesto, nakon što joj je Diana Lesti nakratko uzela tu poziciju.

18.42 Nažalost, prijestupom Filipa Pravdice okončana je druga serija za skakače.

Roko Farkaš! Sjajan skok 19-godišnjeg hrvatskog atletičara. Aktualni juniorski prvak zaustavio se na 7,86 metara i poletio do trećeg mjesta.

18.37 Thompson je uzeo veliki zalet i poletio sve do 7,90 metara, a taj ga rezultat zasad vodi na drugo mjesto.

Ban i njegov konj pomno prate svaki skok u centru grada.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Marko Čeko zaustavio se na 7,72. To je trenutačno najbolji rezultat za hrvatske skakače.

18.33 Skakači nastavljaju sa svojim programom. Anvarov je odmah na otvaranju druge serije skočio do 7,94 i preuzeo vodstvo.

Sada se natjecanje "zakuhalo"! Jasmine Moore poletjela je do 6,71 metara i preuzela prvo mjesto.

18.30 Rotaru-Kottmann leti još i dalje! Iako je držala prvo mjesto, sada je za dva centimetara podebljala rezultat i sa 6,52 metara učvrstila vodeću poziciju.

Skakačice se još nisu u potpunosti prilagodile na zaletište. Vidjeli smo nova dva prijestupa - Gardašević i Ricketts.

Jana Koščak u drugoj seriji skočila je do 5,93 metara, dok je u prvoj seriji ostvarila tri centimetra bolji rezultat. Međutim, Jana je zasad prva skakačica koja je u drugoj seriji imala ispravan skok.

18.25 Počela je druga serija za skakačice, ali u prva tri pokušaja - Lesti, Hata i Filipič - vidjeli smo tri neispravna skoka.

Filip Pravdica zaključio je prvu seriju kod skakača. Međutim, iako je naš olimpijac "protrčao" kroz skok, ostvario je rezultat od 6,12 metara.

18.22 Roko Farkaš predstavio se zagrebačkoj publici, ali niti on nije imao ispravan skok u prvom pokušaju. Novi prijestup.

Norvežanin Sander Skotheim također je napravio prijestup, a istim je koracima nastavio i Shawn-D Thompson. Od prvih pet skakača, četvorica su napravila prijestup. Očito je natjecateljima potrebna mala prilagodba na spektakularno zaletište u centru grada.

18.17 Prvi ispravan skok u muškoj konkurenciji. Lester Lescay zaustavio se na 7,76 metara.

Prvi hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji, Marko Čeko, također je imao nepravilan skok u prvoj seriji, vidjeli smo novi prijestup.

18.15 Sada počinje i prva serije za muške skakače! Zaletište je otvorio Uzbekistanac Anvar Anvarov, ali napravio je prijestup.

Jasmine Moore, brončana s Olimpijskih igara u Parizu, napravila je minimalan prijestup u prvoj seriji.

18.13 Milica Gardašević i Shanieka Ricketss napravile su prijestup, a Alina Rotaru-Kottmann preuzima vodstvo sa 6,50!

Evo i Jane Koščak! Hrvatska predstavnica u prvom pokušaju skočila je do 5,96 metara, jedan centimetar slabiji rezultat od Filipič.

18.06 Japanka Sumire Hata skočila je do 6,03 metara, a blizu njenog rezultata bila je i Slovenka Neja Filipič, koja je skočila na 5,97.

Počeo je natjecanje! Prva je na zaletištu bila Mađarka Diana Lesti, ali je napravila prijestup.

17.57 Gledatelji su zauzeli mjesta, a Trg bana Jelačića još je jednom postao spektakularna atletska pozornica.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

17.55 Pet minuta preostalo je do početka trodnevnog spektakla u Zagrebu! Novo, 74. izdanje Boris Hanžeković Memorijala bit će otvoreno Zagreb City Challengeom, u centru glavnog grada, gdje će se održati natjecanje u skoku u dalj za muškarce i žene.

Najavu piše: Vedran Božičević

Spektakl u tri čina, tako bismo mogli sažeti ono što u sljedeća tri dana u Zagrebu očekuje ljubitelje sporta, a posebno atletike. Hanžekovićev memorijal, najveći atletski događaj u našoj zemlji, i ove će se godine održati na tri lokacije u tri dana, a prvi čin je Zagreb City Challenge, natjecanje samom središtu glavnog grada, na Trgu bana Jelačića. Treća je ovo godina kako će zagrebački miting, jedan iz zlatne kategorije World Athletics Continental Toura, početi “pod repom” gdje su redovito u glavnoj ulozi skakači. Gledali smo prije dvije godine motku, troskok i dalj, dok su se lani organizatori odlučili fokusirati samo na skok u dalj u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kako se taj koncept u kojem naizmjenično skaču atletičarke i atletičari, svatko po jednu seriju, pokazao iznimno uspješnim i privlačnim za publiku, pala je odluka da se i ove godine nastavi ta priča.

U petak u 17.45 na programu je predstavljanje sudionika, a samo natjecanje kreće 15 minuta kasnije. Lanjski pobjednik u muškoj konkurenciji, naš Filip Pravdica, bit će i ove godine jedan od glavnih mamaca za publiku. Bio bi to i inače, ali nakon svega što se događalo proteklih mjeseci, 29-godišnji Riječanin danas na Trg doista dolazi kao zvijezda. U svibnju je skočio čudesnih 8,35 metara, srušio 22 godine star hrvatski rekord, a s tim je rezultatom i u ovom trenutku na šestom mjestu svjetske ljestvice. Zadržao je sjajnu formu i u nastavku sezone, pa je prošli mjesec ušao i u finale Olimpijskih igara u Parizu te završio na devetom mjestu, što je najbolji plasman jednog našeg muškog atletičara od osnutka države.

- Pariz je bio prekrasno iskustvo i ponovit ću rečenicu koju sam rekao barem 30 puta posljednjih tjedana. Cijeli život radiš za jedan cilj, pa kad ti se u jednom trenutku taj cilj napokon ostvari, a meni je to bio olimpijski nastup - to je nešto što bih poželio svakom sportašu, neovisno o sportu. To je stvarno ispunjenje snova. Nastupati pred tolikom publikom, dočekati da 70.000 gledatelja plješće samo tebi, to se doživi samo jednom u životu. Ili možda dvaput, jer nadam se nastupu i u Los Angelesu - uz osmijeh je poručio hrvatski rekorder.
Puno se toga promijenilo u njegovom životu, i nakon rekorda, a posebno nakon olimpijskog nastupa.

- Moram priznati da sam dobio pozive za jako zanimljive događaje. Bio sam nedavno i na Riječkim stepenicama, to je modna revija, zvali su me kao gosta, a poslije toga smo djevojka Matea i ja iskočili u brojnim medijima. Ona također ima pomalo medijsku pozadinu, pa smo zato vjerojatno atraktivni svima. Da, život mi se stvarno dosta promijenio. Ali, moj cilj je biti uzor, pokazivati svojim primjerom kako se jedan sportaš treba ponašati, kako treba ići kroz život. I to pokušavam pokazivati ne samo mladim sportašima, nego svima koji me prate.
Olimpijske igre su, dakako, bile vrhunac sezone, ali za Filipa ni nastup na Hanžekovićevom memorijalu nije daleko od toga. I nije razlog samo nastup pred domaćom publikom, već i činjenica da je Filip imao svoje prste u pokretanju spektakla na Trgu.

- Moram se pohvaliti da smo bivši skakač u dalj Dino Pervan i ja prije tri godine došli izložiti ovu ideju Natku Bošnjaku i Ani Hanžeković Krznarić. Predstavili smo im cijeli troškovnik, objasnili koje bi bile prednosti toga i bili su jako zainteresirani, ali nismo bili sigurni hoće li to uspjeti ubaciti već u program za 2022. godinu. A onda me project manager mitinga Natko Bošnjak prije ljeta nazvao i rekao mi da je plan prošao i da skačem na Trgu. To je bila godina kad sam bio drugi, a nakon toga sam podigao letvicu i pobijedio, tako da ove godine branim naslov i nadam se da ću uspjeti u tome.

Uz njega će na zaletištu biti još dvojica sjajnih hrvatskih predstavnika. Roko Farkaš (19) prije nekoliko je dana postao svjetski juniorski prvak, te fantastičnim i neočekivanim skokom od 8,15 metara srušio i hrvatski juniorski rekord. Marko Čeko (24), pak, ima osobni rekord od 8,04 m, a premda se ovo ljeto nije vinuo preko “osmice”, i on se nada dobrom zatvaranju sezone.
- Konkurencija je sjajna. Mali Roko je ostvario fenomenalan rezultat, došao i na treće mjesto svih vremena u Hrvatskoj i to još kao junior. Iskreno, jako me motivirao taj njegov skok. Marko je uvijek tu, čeka u pozadini, voli dobru publiku i dobru atmosferu. Eto, mogli bismo prvi put u povijesti imati trojicu Hrvata preko osam metara na jednom natjecanju.

Ni ostatak startne liste nije ništa manje zanimljiv.
- Svaki od sportaša na ovoj listi vrijedi preko osam metara, to pokazuju i njihovi osobni rekordi. Radek Juška je sinoć skakao u Zürichu, a već danas slijeće u Zagreb, Lester Lescay je skočio 8,35 kao i ja, dijelimo šesto mjesto na svjetskoj ljestvici, Shawn Thompson je još jedan u nizu fenomenalnih Jamajčana... Bit će jako zanimljivo, jedva čekam. Nema druge nego reći, pripremite se na velike skokove na Trgu. Spavam posljednjih dana u uzbuđenju, nema napetosti, samo pozitivna euforija. U petak nas čeka spektakl.

Koliko je drugačije skakati na ovakvom montažnom zaletištu, odnosno na daskama, u odnosu na stadion?

- Naša atletska dvorana u Zagrebu je koncipirana na isti način, tako da sam dobro upoznat s daskama. Realno, 70 posto godine treniram na njima, a ove sezone je i Europsko prvenstvo u Rimu bilo na njima. Imao sam i tamo dobre skokove, iako me sreća nije pomazila. U svakom slučaju, imam pozitivna iskustva, samo ih treba znati iskoristiti, ali u suštini i nije velika razlika. Treba se samo zaletjeti maksimalno što možeš i odraziti se, na daskama ili bilo čemu drugome, pravila su jednaka.
U Filipovom je društvu na predstavljanju natjecanja bila i Amerikanka Jasmine Moore koja je u Parizu osvojila medalje i u dalju i u troskoku. Dočekalo ga je stoga pitanje bi li se i on jednog dana mogao okušati u obje discipline.

- Troskok mi nije jača strana, tu se puno veće sile lome nego na skoku u dalj, a moja situacija s kukovima mi ne dozvoljava da puno skačem. Nisam toliko polivalentan kao Jasmine, ali dovoljna mi je i jedna disciplina da pokažem svoju kvalitetu.


STARTNA LISTA
(Osobni rekord / rezultat sezone)

Atletičari:

Anvar Anvarov (Uzb) 8,22 8,17

Marko Čeko (Hrv) 8,04 7,96

Lester Lescay (Kub) 8,35 8,35

Sander Skotheim (Nor) 8,03 8,03

Shawn Thompson (Jam) 8,22 8,22

Radek Juška (Češ) 8,31 8,15

Roko Farkaš (Hrv) 8,15 8,15

Filip Pravdica (Hrv) 8,35 8,35

Atletičarke:

Diana Lesti (Mađ) 6,75 6,52

Sumire Hata (Jap) 6,97 6,72

Neja Filipič (Slo) 6,61 6,53

Jana Koščak (Hrv) 6,34 6,33

Shanieka Ricketts (Jam) 6,63 -

Milica Gardašević (Srb) 6,91 6,76

Alina Rotaru-Kottmann (Rum) 6,96 6,94

Jasmine Moore (SAD) 7,03 6,98

Linker
06. rujan 2024 21:21