TOMISLAV KRISTO Cropix
ODLIČNA FORMA

Jana Koščak nastavlja tamo gdje je stala: Mlada nada Hrvatske opet oborila rekord, nadmašila je sestru Klaru

U novoj sezoni čekaju ju brojni izazovi, a najvažniji će biti na EP u Jeruzalemu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 25. travanj 2023. 19:28

Velika nada hrvatske atletike Jana Koščak nastavila je tamo gdje je stala tijekom dvoranske sezone. A to u prijevodu znači da je ponovno srušila hrvatski rekord, točnije dva odjednom.

U 1. kolu Hrvatske atletske lige Sjever (HALS), održanom na zagrebačkom stadionu Mladosti, mlada Varaždinka koja će za mjesec dana napuniti 17 godina pobijedila je u utrci na 300 metara, a pritom je s rezultatom 38.79 srušila hrvatski mlađejuniorski i juniorski rekord. Konkretno, za četiri je stotinke u obje kategorije nadmašila rekord starije sestre Klare postavljen prije dvije godine. Inače, upravo je Klara bila druga u ovoj utrci s rezultatom 39.44.

Iako je 300 metara nestandardna disciplina, Jana je pokazala da je u odličnoj formi na početku sezone na otvorenom u kojoj je očekuju brojni izazovi, a najvažniji će joj biti nastup u sedmoboju na Europskom juniorskom prvenstvu u Jeruzalemu. Jana je, podsjetimo, tijekom zime srušila brojne državne dvoranske rekorde, a u petoboju je postavila i najbolji svjetski mlađejuniorski rezultat u povijesti. Odradila je i prvi seniorski petoboj u karijeri i odmah popravila hrvatski rekord.

Linker
28. travanj 2024 09:45