Zoran Talić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODLUKA MOO-A

Još četiri hrvatska paraatletičara putuju u Tokio: ‘Ovo smatram našim velikim uspjehom‘

Hrvatska nakon završetka ovog kruga kvalifikacija ima ukupno 14 evidentnih putnika za Tokio
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2021. 20:40

Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora (MOO) temeljem druge kvalifikacijske metode, pozicije sportaša u top šest na 24 mjesečnoj kvalifikacijskoj rang listi za nastup na 16. paraolimpijskim igrama Tokio 2020. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) je dobio još četiri kvote u paraatletici.

Izvršni odbor HPO-a danas je za evidentne putnike imenovao Velimira Šandora u disciplini disk, Denija Černija u kugli, Zorana Talića u skoku u dalj, te Marijana Presečana u disciplini kugla.

Šandor će tako u Tokiju imati priliku braniti broncu osvojenu na POI u Rio de Janeiru 2016. godine, dok će Talić loviti treću paraolimpijsku medalju nakon srebra osvojenih u Londonu i Riju.

Već ranije nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju su osigurali Mikela Ristoski u skoku u dalj, Ivan Katanušić u disku, Miljenko Vučić u kugli, te Matija Sloup također u kugli.

Treći kvalifikacijski krug, ujedno i posljednji, završava 6. lipnja te prema trenutnim rezultatima možemo očekivati još jedno mjesto za paraatletičara.

"Na kraju ovog dugog, neobičnog i neizvjesnog kvalifikacijskog razdoblja za paraolimpijske igre u Tokiju, broj od sigurnih osam paraatletičara smatram našim velikim uspjehom u ovim teškim sportskim pandemijskim vremenima," kazao je izbornik atletske reprezentacije Damjan Sedić.

Završna prijava za nastup na Parolimpijskim igrama u Tokiju bit će objavljena 1. kolovoza, a do tada hrvatske paraatletičare očekuju nastupi na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo 2021., Europsko prvenstvo u poljskom Bydgoszczu (od 1. do 5. lipnja), te Otvoreno prvenstvo Češke u Olomovcu od 8. do 11. srpnja, te Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2021. koji je na rasporedu 25. srpnja.

Hrvatska nakon završetka ovog kruga kvalifikacija ima ukupno 14 evidentnih putnika za Tokio i to osam u paraatletici, tri u paraplivanju, po jedan u parataekwondu, paraboćanju i para stolnom tenisu.

Linker
26. travanj 2024 04:38