BORNA JAKSIC Cropix
UTRKA U GRADU NA DRAVI

Kenijci najbolji u obje konkurencije na polumaratonu u Osijeku, pao i novi rekord utrke

U utrci građana "Jel‘ trčiš lega?" na startu se pojavio i gradonačelnik Ivan Radić
Piše: Nino BenčinaObjavljeno: 15. travanj 2023. 20:18

Velika gužva vladala je u subotnje prijepodne u gradu na Dravi. Tako je to uvijek kada se održava Ferivi polumaraton, koji je stigao do svog već 19. izdanja.

Osječkim ulicama odlučilo je trčati više od 1200 natjecatelj(ic)a, a na programu je uz glavni događaj, polumaraton na 21,1 kilometar, bila još štafeta 3x7 km, tradicionalna utrka građana "Jel‘ trčiš, lega?" na pet kilometra, te Ledo dječje utrke kod ZOO-a (između Benta i Zelene staze).

Glavna utrka imala je trasu od Trga Ante Starčevića pa preko Strossmayerove do Lidla, a onda natrag Petefijevom i prolaskom kod hipodroma Pampas ponovno prema Gornjem gradu do glavnog gradskog Trga. Polumaratonci su potom nastavili prema Donjem gradu, gdje je zaokret bio kod Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, odakle se išlo do cilja. A kroz njega su prvi prošli Kenijci, koji inače treniraju u susjednoj Mađarskoj (Benedek). Naravno, da je srušen i rekord, koji sada drži Laban Cheruiyot (1:08:05). Iza njega bili su se plasirali Ezekiel Kipkorir (1:08:10) i Mathew Kiptanui Kibet (1:10:02). Uspjeh afričkih predstavnika zaokružila je naravno Kenijka, Ruth Chemisto Matebo, s vremenom od 1:19:53. Drugo mjesto zauzela je lanjska pobjednica, članica AK-a Dubrovnik Tea Faber (1:20:10), a tri sekunde iza nje kroz cilj je protrčala Ana Martinović iz Otoka.

image

Laban Cheruiyot

BORNA JAKSIC Cropix

U utrci građana "Jel‘ trčiš lega?" na startu se pojavio i gradonačelnik Ivan Radić, a pet kilometara najbrže je odradio Mlađen Samardžić (Brčko) 15:23 minute, dok je kod dama slavila Mađarica Zita Elek (PVSK) s vremenom 19:36. Najbolja muška štafeta je ona AK Slavonija Žito (Filip Grgurić, Danijel Jovinac, Zen Stanković) s vremenom 1:18.54, a ženski tercet Catch us if you can (Antonija Šarić, Danijela Černić, Sandra Privšek) svoje je odradio za 1:38.10. Najbolja mješovita štafeta je In Spector Gym (Hrvoje Klarić, Izabela Čalić, Zvonimir Vuković) s vremenom 1:46:22.

Linker
05. svibanj 2024 19:32