Damir Krajac / CROPIX
AMBICIOZNI PLANOVI

KRALJ SE VRAĆA U ZAGREB! IVANA BRKLJAČIĆ NAJAVILA SPEKTAKL ZA 70. ROĐENDAN HANŽEKA 'Želim da sljedeće godine imamo najjači miting u povijesti!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 05. rujan 2019. 10:25

Direktorica Hanžekovićeva memorijala Ivana Brkljačić danima je treperila kao suhi list na vjetru, danima je sa svojim suradnicima pokušavala osigurati uvjete da se 69. izdanje zagrebačkog atletskog ponosa odvija u skladu sa svim propisima i očekivanjima sudionika i zahtjevne publike.

Danima se praktično nije spavalo, no, isplatilo se. IAAF World Challenge zadovoljio je sve kriterije i Ivana se nakon gašenja reflektora na stadionu uz Savu i sama opustila na tradicionalnom partiju održanom u Matis Absolut loungeu na Trgu Stjepana Radića.

- Puk’o mi je glas, ali nije od pjevanja i feštanja nego od ‘deranja’ posljednjih desetak dana. Bilo je toliko stvari koje je trebalo posložiti, toliko sitnica koje u konačnici mogu upropastiti dojam ovakvog organizacijski zahtjevnog natjecanja. Jako se kasno ušlo na stadion zbog radova na njemu, ali je cijela ekipa dala svoj maksimum da sve bude besprijekorno.

I bilo je, opće je mišljenje, koje je Ivana taksativno uobličila kao da nadležnima podnosi iscrpan izvještaj. Dakle, ukupan je dojam odličan...

- Zato što smo u ponedjeljak po nemogućim vremenskim uvjetima imali sjajno natjecanje ponajboljih bacača kugle na fontanama. Zato što smo u utorak pred prepunim stadionom gledali brojne svjetske i olimpijske prvake na obnovljenoj stazi za koju su svi sudionici imali samo riječi pohvale. Zato što smo nakon dvije godine na Hanžekovićevu memorijalu opet imali obje naše olimpijske pobjednice - Sandru i Saru - i to u fenomenalnim izdanjima, s pobjedama i vrhunskim rezultatima...

Ivana je nastavila u istom “tonu”:

- Zato što smo opet pokazali da je Zagreb nezaobilazno i omiljeno mjesto svjetskih atletskih zvijezda, jer smo opet pokazali da imamo sjajnu atletsku publiku.

Zagreb, 030919. 
Stadion Sportskog parka Mladost. 
Atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2019.  69. memorijal Borisa Hanzekovica. 
Na fotografiji: Sandra Perkovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Od svega toga, smatra, najvažnije je ipak to što sve navedeno ostaje u nasljeđe našoj atletici.

- Imamo potpuno novu atletsku stazu na kojoj će trenirati puno mladih koji će jednog dana ići stopama naših najvećih zvijezda.

Ivana nije propustila istaknuti jednu važnu stvar. Svega toga ne bi bilo bez:

- Bez Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. Gradske strukture i gradonačelnik osobno dali su najveći doprinos.

Kao što to obično biva, odmor će jako kratko trajati. U stilu rečenice, koju je izrekla Sara Kolak, rekavši da se već dan nakon zlata u Riju počela spremati za Tokio:

- Pripreme za sljedeće 70. jubilarno izdanje već su počele. Nema odmora i praznog hoda između dva izdanja mitinga. I prije no što je uopće započelo ovo 69. izdanje, bile su počele pripreme za 70. miting.

Naravno, Ivana već ima konture jubilarnog mitinga:

- Dat ćemo sve od sebe da to bude dosad najjače izdanje mitinga. Imam ideju da pozovemo najveće svjetske i naše zvijezde koje su obilježile naš miting i svjetsku atletiku. Nećemo za njih organizirati neko veteransko natjecanje, nego ćemo ih samo pozvati na prijem i još se jednom zahvaliti za ono što su dali zagrebačkom mitingu.

Hvalevrijedna ideja u svakom slučaju, možda ćemo opet imati priliku u Zagrebu vidjeti Usaina Bolta. Ovaj put kao “penzionera”

Linker
20. travanj 2024 01:06