Martin Marković

 RONALD GORŠIĆ Cropix
DOBAR START SEZONE

Martin Marković osvojio broncu na Europskom bacačkom kupu u Portugalu

Diskaš Dinamo-Zrinjevca dvaput je pobjeđivao na ovom natjecanju u U-23 kategoriji, a sada je dohvatio i seniorsko postolje
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 17:36

Martin Marković (27), trenutno najbolji hrvatski bacač diska, osvojio je treće mjesto prvog dana Europskog bacačkog kupa u portugalskoj Leiriji. Atletičar Dinamo-Zrinjevca u drugoj je seriji bacio vrlo dobrih 61,95 m s čime je cijelo vrijeme držao mjesto na postolju, a onda je u posljednjem ulasku u krug još malo popravio rezultat, bacivši 62,20 m.

Nekadašnji svjetski juniorski prvak dvaput je pobjeđivao na ovom natjecanju u U-23 konkurenciji, a sada je dohvatio i prvo seniorsko postolje. Pobjedu je očekivano odnio aktualni svjetski prvak, Slovenac Kristjan Čeh, s hicem od 68,30 m, a drugi je sa 63,78 bio Rumunj Alin Firfirica.

Martinov klupski kolega Matija Gregurić zauzeo je sedmo mjesto u bacanju kladiva. Gregurić je bacio 71,88 m bilo dovoljno za prvo mjesto u slabijoj, B skupini kladivaša. No, kako su u A skupini samo šestorica bila bolja od njega, donijelo mu je to sedmo mjesto u ukupnom poretku. Pobijedio je Mađar Bence Halasz sa 74,65, a samo jedno mjesto ispred Gregurića završio je peterostruki svjetski prvak Pawel Fajdek (72,57).

Linker
20. travanj 2024 00:23