Profimedia
VELIKA TRAGEDIJA

Misterij iza smrti svjetskog rekordera, shrvani otac otkriva: ‘Došli su u naš dom i nisu se htjeli predstaviti‘

Kiptum je poginuo samo pet dana nakon priznavanja svjetskog rekorda, a planirao je probiti nestvarnu granicu
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 08:32

Svjetski rekorder Kelvin Kiptum poginuo je u prometnoj nesreći u nedjelju. S njim u automobilu nalazio se i njegov trener Gervais Hakizimana. Taj nesretni događaj dogodio se samo pet dana nakon priznavanja njegovog svjetskog rekorda u maratonu s utrke u Chicagu gdje je trčao nestvarnih 2:00.35.

Njegov otac Samson Cheruiyot je izjavio kako zahtjeva istragu same nesreće, ali i događaja koji su prethodili nekoliko dana prije. Naime, Cheruiyot tvrdi da su četiri nepoznata čovjeka tražila Kiptuma nekoliko dana prije nesreće.

image
KAMIL KRZACZYNSKI Afp

- Četiri čovjeka su došla u naš dom i nakon mog inzistiranja da se predstave, nisu me poslušali i otišli su. Bilo ih je četvero. Ne znam tko su ti ljudi, ali očekujem da će se to utvrditi – rekao je otac poginulog maratonca.

Dodao je kako je sa sinom razgovarao taj dan kada mu je rekao da je spreman za istrčavanje maratona ispod nestvarne granice dva sata, kao i planovima za gradnju kuće za svoju obitelj.

- Vidio sam da mi je sin poginuo tek na vijestima, odmah sam otišao na mjesto nesreće, ali njegovo tijelo je već bilo uklonjeno. Kelvin je bio moje jedino dijete, nemam više djece. Njegova majka se razboljela, a mene je ostavio u dubokoj žalosti – rekao je Cheruiyot.

image
- Afp

Detalji nesreće objavljeni su jučer kada je utvrđeno da je Kiptumovo tijelo nađeno ispod automobila u kojem se vozio, a na njemu se nalazila Sharon Chepkemoi, putnica koja je preživjela nesreću. Uzrok nesreće je navodno gubitak kontrole nad vozilom te kao posljedica udarac u stablo koje je smrskalo automobil. Stablo se, prema pisanju lokalnih medija, nalazi 60-ak metara od ceste, stoga nije jasno kako Kiptum do tad nije uspio iskontrolirati vozilo.

Linker
21. travanj 2024 14:07