Jana Koščak 

 JURIJ KODRUN/GETTY IMAGES FOR EUROPEAN ATHLETICS Jurij Kodrun/getty Images For European Athletics
USUSRET SP-U

‘Moja očekivanja su minimalno osobni i državni rekord, a sve više od toga bi bili odlično‘

Uz Filipa Mihaljevića, u Glasgowu će nastupiti još dvoje hrvatskih predstavnika
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. ožujak 2024. 10:51

Uz Filipa Mihaljevića, u Glasgowu će nastupiti još dvoje hrvatskih predstavnika. U četvrtak smo pisali o Jani Koščak (17), najmlađoj sudionici SP-a u ženskoj kategoriji. Varaždinka nastupa u petoboju koji kreće u 11.05 sati po hrvatskom vremenu utrkom na 60 m prepone. U prijepodnevnom dijelu programa čekaju je još skok u vis i bacanje kugle, a navečer i skok u dalj te 800 metara. Janin osobni i hrvatski rekord iznosi 4436 bodova, a kako je malo onih na startnoj listi koje odskaču, neka vas ne iznenadi mogući dobar plasman najveće nade naše atletike.

- Ovo je moje najveće natjecanje dosad. Konkurencija je jaka, neke su cure napravile preko 4700 bodova, puno nas je na 4500 i mislim da nas čeka zanimljiv višeboj jer zapravo nema favoritkinja, sve je otvoreno. Moja očekivanja su minimalno osobni i državni rekord, a sve više od toga bi bili odlično - najavila je Jana.

U petak će nastupiti i Marino Bloudek (24), njega od 13.16 sati čekaju kvalifikacije na 800 m. Virovitičanin je s osobnim rekordom (1:48.21) i rezultatom sezone (1:48.64) pri dnu poretka među prijavljenima, ali iznimno je motiviran na svom prvom dvoranskom SP-u.

image

Marino Bloudek

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

- Dvoranska sezona nije išla onako kako smo očekivali zbog nekoliko okolnosti, ali sam u jako dobroj formi i jedva čekam kvalifikacije. U pravoj utrci mogu pomaknuti svoje granice na 800 m - poručio je Bloudek.

Linker
28. travanj 2024 18:58