AFP
‘PRAZNE TRIBINE? NE, HVALA‘

Najbržem čovjeku u povijesti nimalo se ne sviđaju slike iz Tokija: ‘Ne znam kako bih se snašao u tome‘

Koliko je publika na stadionima voljela njega, toliko je volio i on nju...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 24. srpanj 2021. 07:16

Ako postoji sportaš koji je maksimalno koristio energiju koju su mu davali navijači, sportaš koji je živio u simbiozi s tribinama, onda je to najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt.

Sjajni Jamajčanin uvijek je znao gledatelje podići na noge, kako svojom brzinom, pobjedama i rekordima, tako i zabavljačkim vještinama. I koliko je publika na stadionima voljela njega, toliko je volio i on nju. Stoga i ne čudi da mu Olimpijske igre bez gledatelja, odnosno trčanje na praznom stadionu sa 68.000 sjedalica, zvuči zastrašujuće i posve neprivlačno.

Teško je biti tata

- Ne znam kako bih se snašao u tome. Živim za navijače, za tu energiju, za tu vibraciju, to je nešto u čemu sam uživao. Mislim da bi mi bilo jako teško natjecati se na praznom stadionu i sretan sam što to ne moram činiti, ali sportašima koji će biti u toj situaciji idućih dana želim sve najbolje - rekao je netom prije početka Olimpijskih igara svjetski rekorder na 100 i 200 metara u razgovoru za kanadske medije.

Bolt je osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara u Pekingu 2008., Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. Svijet će sada nakon dugo vremena dobiti novog kralja ili, realnije, nove kraljeve u ovim disciplinama.

- Bit će malo čudno gledati sa strane kako netko drugi uzima sprinterske naslove, ali uzbuđen sam - kaže Bolt.

Na pitanje je li teže biti otac novorođenih blizanaca i jednogodišnje kćerkice ili nastupati u tri discipline na OI, Bolt je odgovorio:
- Biti tata! Pogotovo kad svi plaču, a vi ne znate što se događa. U stvari, to je urnebes, ludilo, ali uživam u tome. A to je ono što se računa.

Linker
26. travanj 2024 11:20