David Storl

 SOEREN STACHE/Dpa Picture-alliance Via Afp
OPROŠTAJ U PETAK

Najmlađi svjetski prvak u povijesti bacanja kugle završio karijeru: ‘Rizik se ne isplati‘

David Storl osvojio je zlato u Daeguu 2011., a naslov je obranio dvije godine poslije u Moskvi
Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2024. 13:38

Bivši dvostruki svjetski prvak u bacanju kugle 33-godišnji Nijemac David Storl okončao je natjecateljsku karijeru, objavio je Njemački atletski savez.

Storl će službeni oproštaj imati u petak u Leipzigu na nacionalnom dvoranskom prvenstvu.

Prvi od dva naslova svjetskog prvaka na otvorenom osvojio je 2011. u južnokorejskom gradu Daeguu. Tada je imao 21 godinu i postao najmlađim svjetskim prvakom u povijesti ove discipline. Naslov je obranio dvije godine poslije na SP-u u Moskvi, dok je u Pekingu 2015. osvojio srebrno odličje.

Zanimljivo je da nikada nije uspio osvojiti naslov svjetskog prvaka u dvorani, ali s tih natjecanja ima tri srebra.

Storl ima i srebro s Olimpijskih igara 2012. u Londonu te tri uzastopna naslova europskog prvaka na otvorenom (2012. - 2016.).

- Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lijepo, jer sam imao mnogo prilika i osjećao se slobodnim - izjavio je Storl čiji je osobni rekord 22,20 metara.

Nažalost, ozljeda donjeg dijela leđa spriječila ga je da se natječe u posljednjih 20 mjeseci te se stoga odlučio na odlazak u natjecateljsku mirovinu.

- U nekom trenutku sam osjetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak.

Zanimljivo je da je Storl posljednji put granicu od 21 metra prebacio u rujnu 2020. na Memorijalu Ivana Ivančića, kad je hicem od 21,20 metara na bacalištu kod Zagrebačkih fontana osvojio treće mjesto.

Linker
01. svibanj 2024 07:02