DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REPRIZA TOKIJA

Nezaustavljivi Viking nastavio je fantastičan niz: ‘Hrvatska je sjajna zemlja, dolazim i dogodine‘

Imao je najjaču moguću konkurenciju, a nitko ga nije mogao ugroziti
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. rujan 2021. 10:54

Kao uvertira u okršaj diskašica, gledali smo svojevrsnu reprizu olimpijskog finala u muškoj konkurenciji. U Zagreb je stiglo kompletno postolje iz Tokija, predvođeno švedskim Vikingom, nezaustavljivim Danielom Stahlom.

Zlatni olimpijac i aktualni svjetski prvak sačuvao je i status vladara Zagreba. Nije uspio nadmašiti lanjskih 68,87 s kojima je postavio rekord mitinga, ali i 67,79 mu je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Stahl možda nije nedodirljiv kao Ryan Crouser u bacanju kugle, ali i njemu je ovo već 16. trijumf zaredom, što mu je i najduži pobjednički niz u karijeri. Stahla nitko nije mogao ugroziti iako je imao najjaču moguću konkurenciju.

image


DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Najviše mu se približio brončani iz Tokija, Austrijanac Lukas Weisshaidinger, koji je u posljednjoj seriji bacio 66,21. Sjajni Slovenac Kristjan Čeh, europski U-23 prvak, s hicem iz prve serije (65,17) završio je na trećem mjestu, a Stahlov sunarodnjak i trening-partner Simon Pettersson, olimpijski doprvak iz Tokija, bacio je 64,77 za četvrto mjesto.

- Bilo je zabavno, ovo je bilo zadnje veliko natjecanje sezone na kojem smo se okupili svi najbolji. Bilo je lijepo još jednom biti u Zagrebu, ljudi su ovdje divni. Trenirao sam ovdje nekoliko dana nakon Züricha i mogu reći da je ovo sjajna zemlja - pun je dojmova bio Stahl.

Bilo mu je malo žao što nije uspio popraviti rekord mitinga.

- Nije išlo dalje od 67,79, ali nema veze, ostavljam to za sljedeću godinu - uz široki je osmijeh dodao Stahl.

Dodajmo da je vrlo dobar bio i hrvatski predstavnik u ovom visokom društvu, nekadašnji svjetski juniorski prvak Martin Marković, koji je završio na sedmom mjestu sa 62,36.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Linker
22. travanj 2024 16:04