Jasmine Camacho-Quinn

 Lairys Laurent/Abaca Press/Profimedia
FANTASTIČAN REZULTAT

Olimpijska pobjednica ‘zapalila‘ Zagreb i srušila 24 godine star rekord: ‘Psihički sam i fizički gotova‘

"Dobar je osjećaj srušiti rekord mitinga", priznala je 27-godišnja Jasmine Camacho-Quinn
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 10. rujan 2023. 19:20

Nakon pune 24 godine u Zagrebu je u povijest otišao rekord mitinga na 100 metara prepone. Nekadašnja olimpijska pobjednica Olga Šišigina istrčala je 1999. na Mladosti 12.60 i otada je taj rezultat bio nedodirljiv za sve, a gostovale su u Zagrebu brojne velike zvijezde ove discipline.

No konačno smo ove nedjelje dočekali da se jedna djevojka spusti ispod tog rezultata. I to ne bilo koja, već aktualna olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja, 27-godišnja Jasmine Camacho-Quinn koja je ciljem projurila u vremenu 12.47!

Bio je takav rasplet zapravo i za očekivati jer osobni rekord Portorikanke je fantastičnih 12.26, što je i peti rezultat na vječnoj ljestvici, a ove je godine trčala 12.31. Kad dodamo tome da ni u jednoj od 14 ovogodišnjih utrka prije Zagreba nije trčala sporije od 12.61, bilo je jasno da je rekord mitinga u velikoj opasnosti.

- Dobar je osjećaj srušiti rekord mitinga i na takav način zaključiti europsku turneju. Bila sam bolja nego na prethodnim mitinzima, imala sam daleko bolji start. Prvi sam put u Hrvatskoj i uvjeti su bili dobri, nije bilo ni prevruće ni prehladno, ali kako god bilo, morala sam se natjecati - rekla je Camacho-Quinn i osvrnula se na najveći uspjeh karijere.

- Osvajanje olimpijskog zlata bila je velika stvar i za mene i za moju zemlju. Bilo je to veliko iznenađenje, ujedno i prva atletska medalja za Portoriko. No to je bilo prije dvije godine i vrijeme je da se okrenem idućim Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, trenutno sam i psihički i fizički gotova i spremna sam za povratak kući.

Linker
27. travanj 2024 09:01