Hansle Parchment

 Chai/Imago Sportfotodienst/Profimedia
UGLEDNA IMENA

Olimpijski pobjednik stiže u Zagreb i predvodi listu trkača za Memorijalnu utrku Boris Hanžeković

Uz Parchmenta će nastupiti i Daniel Roberts te još dvojica finalista SP-a, Zhoya i Belocian
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2023. 13:19

Aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak na 110 metara s preponama, Jamajčanin Hansle Parchment predvodi listu prijavljenih trkača za Memorijalnu utrku Boris Hanžeković na ovogodišnjem Međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu koja će se održati 10. rujna.

Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama već je više od sedam desetljeća središnji događaj zagrebačkog mitinga, pa se o startnoj listi za tu disciplinu uvijek naročito vodi računa. Uz Parchmenta, koji je prije desetak dana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio srebrnu medalju, bit će i brončani iz Budimpešte Daniel Roberts te još dvojica finalista svjetskog prvenstva, Francuzi Sasha Zhoya i Wilhem Belocian.

Zhoya je i svjetski juniorski prvak, svjetski rekorder do 20 godina te europski mlađeseniorski prvak i vjerojatno jedan od budućih vladara ove discipline.

Rekord mitinga je odličnih 12.98 i još od 1999. godine ga drži Mark Crear. No Parchment ima osobni rekord 12.94, Roberts 13.00, pa je i taj rekord u opasnosti.

Linker
28. travanj 2024 21:49