StoryEditor
 Matthias Hangst Getty Images
NIJE BILO DRUGE

OTKAZAN MITING DIJAMANTNE LIGE U LONDONU 'Razočarani smo što moramo potvrditi otkazivanje jednog od vodećih događaja u svjetskom atletskom kalendaru'

Autor: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2020. 14:14

Britanski atletski savez potvrdio je u utorak otkazivanje mitinga Dijamantne lige u Londonu, koji je trebao biti održan 4. i 5. srpnja na londonskom Olimpijskom stadionu.

"Iznimno smo razočarani što moramo potvrditi otkazivanje jednog od vodećih događaja u svjetskom atletskom kalendaru, ali ispred svega moramo staviti sigurnost svih članova atletske obitelji u ovim nesvakidašnjim vremenima te slijediti vladine upute", izjavila je čelnica britanske atletike Joanna Coates te naglasila kako će neodržavanje mitinga imati značajne financijske posljedice, ne samo za atletiku u Velikoj Britaniji već i za sport u cjelini.

"Zahvalni smo svim partnerima, od kojih nas neki i dalje podupiru unatoč teškim vremenima, ali imat ćemo značajno manje prihode nakon otkazivanja ovog događaja, što će imati dalekosežne posljedice i za budućnost."

Londonski miting je prvi koji je otkazan, dok je njih devet odgođeno, a organizatori mitinga u Oslu su odlučili organizirati zamjensko natjecanje pod nazivom "Nemoguće igre". Sasvim je izvjesno da će biti još natjecanja koje neće biti moguće održati u ranije predviđenom terminu.

Prvi sljedeći miting kojem prijeti odgoda ili otkazivanje je onaj u Monte Carlu, predviđen za 10. srpnja. Finale Dijamantne lige trebalo bi biti održano 11. rujna u Zuerichu.

Linker
27. svibanj 2020 20:20