Zdravko Jadrijev prešao je preko 146 kilometara u 12 sati

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
SAMO ZA NAJIZDRŽLJIVIJE

Otrčao 146 kilometara u 12 sati i postavio rekord: ‘Pobijedio sam u zadnjih sat vremena zbog snage‘

U Zagrebu je završio međunarodni ultramaraton u kojem se trčalo šest i 12 sati
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. studeni 2021. 11:37

Na atletskom stadionu Mladosti u Zagrebu, u subotu kasno je okončan međunarodni ultramaraton Zagreb 12H odnosno utrka u trčanju na 12 sati, koji je ujedno bio i Prvenstvo Hrvatske u toj disciplini.

Nastupilo je 88 ultramaratonaca koji su trčali krugove od 1.400 metara po stazi u okolici stadiona, a najveću kilometražu ostvario je Zdravko Jadrijev pretrčavši 146.39 kilometara, 2 kilometra više od drugoplasiranog Pavla Kruljca i 3.21 kilometara više od Slovenca Luke Videtiča. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila i Ines Jozić s pretrčanih 136.37 kilometara ispred Ines Bašić (128.49), te na trećem mjestu Talijanke Elena Fabiani (128.39).

"Odlična utrka, izvrsna konkurencija i fantastična pobjeda. Taktički sam mislio trčati čak i sporije u prvom dijelu utrke, no učinilo mi se da će mi konkurenti napraviti preveliku razliku pa sam ubrzao. Pobjedu sam osigurao u zadnjih sat vremena jer mi je ostalo dosta svježine i snage. Jako sam zadovoljan", izjavio je pobjednik utrke Zdravko Jadrijev, novi hrvatski rekorder u trčanju na 12 sati.

Istodobno s održavanjem utrka na 12 sati, održavala se utrka i na 6 sati. Tridesetak ultraša predvodio je Španjolac Ivan Penalba Lopez koji je u šest sati trčanja prošao 82.6 kilometara. Drugi je bio Slovenac Adriano Vrbetič (79.68), a treći Ivan Miškeljin iz Srbije (64.89). U ženskoj konkurenciji pobijedila je Silvia Šimunović sa 75.13 kilometara, a nešto kraću kilometražu skupile su Jelena Culej (72.34) i Ivana Marušić (64.89), sve tri Hrvatice.

"Ovo mi je bio prvi nastup na utrci od 6 sati i moram priznati da sam oduševljena. Organizacija je bila odlična, volim kratke krugove s puno interakcije s drugim trkačima, atmosfera je baš zato i bila super, vrlo poticajna za dobar rezultat. Od prvog kruga do kraja trke držala sam tempo koji sam dogovorila s trenerom i uspjeh nije izostao - naglasila je pobjednica Silvia Šimunović koja je postavila hrvatski rekord na trčanju na 6 sati."

Ipak, prva zvijezda utrke bio je Španjolac Lopez.

"Bila je to spektakularna utrka zbog sjajne atmosfere među trkačima i navijačima. Bila mi je čast trčati uz neke od najvećih ultramaratonaca i stvarno sam sretan što sam ostvario pobjedu u Zagrebu, Nadam se da ću se vratiti nekom drugom prilikom i napraviti još bolji rezultat."

Linker
18. srpanj 2022 07:28