Devon Allen na Hanžeku
 

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
FIMSKA PRIČA

Pobjednik Hanžeka prelazi u NFL! ‘Sad ili nikad! Ne mogu sa 30 ili 31 očekivati ​​da ću doći tamo‘

Pažnju scouta Allen je privukao na Oregonovom "pro dayju" kada je 40 jardi istrčao za 4.35 sekundi.
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2022. 11:56

Pobjednik 71. izdanja Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 110 metara s preponama, koja se održava u sklopu zagrebačkog atletskog mitinga na stadionu Mladosti uz Savu, Amerikanac Devon Allen (27) pridružio se NFL momčadi Philadelphia Eagles.

Allen je na Hanžeku pobijedio u rujnu prošle godine s rezultatom 12.99 što je njegov osobni rekord.

Mjesec dana prije zagrebačkog mitinga, Allen je Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio četvrto mjesto, a bronca mu je izmakla za svega četiri stotinke sekunde. Nastupio je i na OI u Rio de Janeiru osvojiši peto mjesto.

"Sada ili nikad. Ne mogu sa 30 ili 31 očekivati ​​da ću doći u NFL," kazao je Allen nakon što je potpisao za Eaglese ugovor na tri godine.

Allen je igrao američki nogomet na Sveučilištu Oregon na poziciji "receivera", i u 29 nastupa za Oregon Duckse imao je 54 hvatanja za 919 jardi i osam touchdowna. No kasnije se posvetio atletici, a posljednji put zaigrao je 2016. godine.

Pažnju scouta privukao je na Oregonovom "pro dayju" kada je 40 jardi istrčao za 4.35 sekundi.

Trostruki američki prvak na 110 metara s preponama i sudionik OI u Rio de Janeiru i Tokiju je istaknuo kako se namjerava natjecati na atletskom prvenstvu SAD-a u lipnju i Svjetskom atletskom prvenstvu u srpnju prije nego što se usmjeri na nogomet.

"Za sada ću nogomet staviti u drugi plan. Cilj je pripremiti se za SP, pobijediti, oboriti svjetski rekord, a onda se 18. srpnja pojaviti u kampu," kazao je za ESPN.

Linker
26. svibanj 2024 15:14